اخبار اشتغال زندانیان در سال ۹۴ (خبر جدید)
بیش از ۹۰۰ نفر زندانی در سیستان و بلوچستان آموزشهای فنی و حرفهای را فرا گرفتند
خبرگزاری تسنیم : مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان سیستان و بلوچستان گفت: در ۸ ماهه سالجاری تعداد ۹۹۳ نفر مددجو در کارگاه های فنی و حرفهای مستقر در زندانهای استان سیستان و بلوچستان آموزش دیدند.
محمد جهانتیغی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم از زاهدان، اظهار داشت: در ۸ ماهه سالجاری تعداد ۹۹۳ نفر مددجو در کارگاههای فنی و حرفه ای مستقر در زندانهای استان سیستان و بلوچستان آموزش دیدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: در راستای اجرای سیاست توانمندسازی آسیبدیدگان اجتماعی از طریق آموزشهای مهارتی سند راهبردی مهارت و فناوری سازمان آموزش فنی و حرفهای و توانمندسازی زندانیان برای اشتغال پس از آزادی در این ۸ ماه، ۹۹۳ نفر از زندانیان استان در قالب ۲۱۲ هزار و ۳۶۰ نفرساعت آموزشهای مهارتی را فرا گرفتند.
وی گفت: در راستای استفاده بهینه از اوقات و فراگیری مهارت مطلوب توسط افراد دربند در زندانهای سطح استان بیش از ۶۰ حرفه در قالب آموزش های مهارتی آموزش داده شده است.
جهانتیغی تصریح کرد: با توجه به اینکه ریشه بسیاری از جرایم در بیکاری، فقر و عدم مهارتهای شغلی است لذا توانمندسازی زندانیان در زمینه فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای در اشتغال آنان پس از آزادی بسیار حائز اهمیت است.
وی گفت: آموزش در زندانها علاوه بر نقش سازنده و تقویت روحیه خودباوری موجب تضمین اشتغال و تامین معاش آینده مددجویان و همچنین بازگشت موثرآنان به جامعه می شود.
وی خاطرنشان کرد: ارایه آموزشهای فنی و حرفه ای به زندانیان از سال ۱۳۷۱ در کشور در دستور کار قرار گرفت و تاکنون تاثیر بسزایی در کاهش برگشت مددجویان به زندانها داشته است و بستر مناسبی برای اشتغال آنها و بازگشت به زندگی سالم فراهم کرده است.
ایجاد ۲ رشته تحصیلی جدید ویژه زندانیان
خبرگزاری مهر : به گزارش خبرنگار مهر، سال تحصیلی مددجویان زندان های تهران رسما آغاز شد. خزایی رئیس مرکز علمی کاربردی بعثت ۳ ندامتگاه قزلحصار در مراسم آغاز سال تحصیلی گفت: اصلاح و هدایت مددجو در محیط زندان برای ما ارزشمند است که در آغاز سال جدید با بهره گیری از ظرفیت های مادی و معنوی با نشر و ترویج علم و دانش راه هدایت و سعادت مددجویان را هموار کنیم.
وی در مورد مقطع دبیرستان گفت: با آغاز سال تحصیلی جاری ۱۰۰ مددجو به دانش پژوهان هنرستان شهید نامجو افزایش یافته و در حال حاضر ۲۰۰ مددجو مشغول تحصیل هستند.
رئیس مرکز علمی کاربردی بعثت ۳ ندامتگاه قزلحصار گفت: برای اولین بار در سطح زندان های کشور دورشته کارشناسی مهندسی مکانیک خودرو و حسابداری مالی به استعداد ۷۳ نفر از مددجویان سال جدید تحصیلی را آغاز کردند که این آمار در سطح زندان های کشور بی نظیر است.
لزوم توجه به اشتغال زندانیان در برنامه ششم توسعه
خبرگزاری مهر : کرمانشاه- مدیرکل زندان ها استان کرمانشاه، فقر مالی را یک از مهمترین عوامل ارتکاب به جرم زندانیان دانست و خواستار توجه به بحث اشتغال آنان در برنامه ششم توسعه برای جلوگیری از آسیب های بیشتر شد.
به گزارش خبرنگار مهر، اژدر اسدبیگی ظهر سه شنبه در نشست بررسی فعالیت انجمنهای حمایت از زندانیان کرمانشاه که در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد از تحت پوشش قرار دادن یک هزار و ۷۲۰ خانواده زندانی توسط انجمن حمایت از زندانیان خبرداد.
وی با بیان اینکه کرمانشاه بیشترین عضو را در انجمن حمایت از زندانیان دارد، افزود: از این تعداد یک هزار و ۳۵۰ خانواده تحت پوشش در کرمانشاه است. همچنین انجمن حمایت از زندانیان اسلام آباد غرب با تحت پوشش قرار دادن ۲۷۰ خانواده، انجمن پاوه با ۵۰ خانواده و انجمن قصرشیرین با ۳۰ خانواده یشترین آمار پوشش را بعد از کرمانشاه دارا هستند.
مدیرکل زندان های استان کرمانشاه با انتقاد از قطع مستمری خانواده های زندانی و واگذاری آن به کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: متاسفانه انجمن های حمایت از زندانیان نیز منابع کافی و پایداری ندارند که خانواده های زندانیان را حمایت کنند و در این زمینه باید مورد توجه قرار گیرند.
وی ۸۰ درصد از موارد ارتکاب به جرایم افراد را ناشی از فقر و بی بضاعتی آنان دانست و گفت: اغلب این افراد از شرایط مالی خوبی بهره مند نبوده اند.
اشتغال زندانیان کرمانشاه پایین است
اسد بیگی، هم چنین به بحث اشتغال زندانیان پرداخت و با بیان اینکه اشتغال زندانیان در کرمانشاه بسیار پایین است، گفت: دلایل این آمار پایین احکام سنگین مانند ۵ سال به بالا و عدم توان خروج از زندان برای کار و یا نداشتن سند گرویی برای خروج از زندان و اشتغال به کار است.
وی، به شرایط نامناسب مالی خانواده های زندانیان نیز اشاره کرد و گفت: این خانواده ها نیز با شرایط نامناسبی در این زمینه روبرو هستند و باید نسبت به این موضوع نیز توجه شود.
مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، با یادآوری پایین بودن اشتغال زندانیان در استان کرمانشاه خواستار توجه ویژه به ایجاد اشتغال آنان در برنامه ششم توسعه شد.
وی، تعداد زندانیان بند نسوان استان کرمانشاه را بسیار کمتر از سایر استان ها دانست و گفت: با توجه به آمار پایین زندانیان زن در استان، همه آنها در بند نسوان مرکز متمرکز هستند.
اسد بیگی تعداد کودکان زنان زندانی کرمانشاه را نیز که به همراه مادر در زندان به سر می برند ۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد تنها دو کودک بالای دو سال و ۶ کودک دیگر زیر دوسال هستند.
وی، به همکاری اداره کل زندانها برای سپردن کودکان زنان زندانی به مراکز نگهداری بهزیستی اشاره کرد و گفت: هیچ زندانی زن جرم غیرعمدی هم اکنون در زندان کرمانشاه نداریم و تنها یک نفر داریم که پرونده آن در دست اقدام و رسیدگی است.
مدیرکل زندان های استان کرمانشاه، از تخصیص اعتباری تا سقف ۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض برای کمک به زندانیان غیرعمد توسط ستاد دیه استان خبرداد و گفت: هم چنین تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان نیز به صورت تسهیلات قرض الحسنه در اختیار مجرمان غیرعمد نیازمند قرار می گیرد.
توسعه فضای اشتغال زندان؛ زمینهساز اصلاح و تربیت مجرمین
خبرگزاری ایسنا : مدیرکل زندانهای استان کرمانشاه گفت: توسعه فضای اشتغال زندان باعث ایجاد زمینه اصلاح و تربیت مجرمین است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، اژدر اسدبگی در نشست با مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اشتغال و حرفه آموزی در زندان را باعث آرامش روحی و روانی زندانیان و تامین بخشی از هزینه خانواده آنان دانست و با بیان مشکلات و محدودیتهای این برنامه همکاری نهادهای اجرایی در توسعه فضای اشتغال و تولید در زندانها خواستارشد.
وی در ادامه دستیابی به این هدف مهم را یکی از اولویت های اصلی سازمان زندان ها خواند و بر نقش بسزای آن بر روند اصلاحی وتربیتی زندانیان تاکید کرد.
همچنین شهریار رحیمی مدیر نمایندگی بنیاد تعاون زندانیان کرمانشاه در گزارشی فعالیت کارگاه های تولیدی و مرکز کشاورزی زندان های استان را تشریح و به ظرفیت های موجود برای بهبود وضعیت و درآمدزایی زندانیان اشاره کرد
مهندس رضارحیمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز با تاکید بر سختی شغل زندان بانی از زحمات مسئولان وکارکنان زندان ها در راستای اصلاح وباز توانی زندانیان که از اعضای آسیب پذیر جامعه هستند قدردانی و ضمن اعلام آمادگی برای گسترش همکاری ها، اقدامات حوزه اشتغال وحرفه آموزی زندانیان را موثر ارزیابی کرد.
زمینه اشتغال ۶۵۰ خانواده زندانی فراهم شده است
خبرگزاری ایسنا : مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان مرکز گفت: طبق تفاهمنامهای که میان انجمن و معاون رئیسجمهور در امور زنان منعقد شد، زمینه اشتغال ۶۵۰ خانواده زندانی فراهم شد.
محسن نصیری در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در اسفندماه سال ۹۳ تفاهمنامه همکاری بین معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با انجمن حمایت از زندانیان به امضا رسید.
وی با بیان اینکه این تفاهمنامه در راستای توانمندسازی وضعیت اقتصادی خانوادههای زندانیان امضا شده، بیان کرد: در حال حاضر بر اساس این تفاهمنامه زمینه اشتغال برای ۶۵۰ خانواده زندانی فراهم شده است.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان مرکز خاطرنشان کرد: طبق این تفاهمنامه ۲۵۰ میلیون تومان به منظور توانمندسازی خانواده زندانیان از سوی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اختصاص یافت که ۵۰ میلیون تومان را ابتدای سال و ۱۵۰ میلیون تومان را اوایل شهریور ماه به حساب انجمن حمایت از زندانیان مرکز واریز کردند. انشاءالله ۵۰ میلیون تومان باقیمانده نیز در آینده و در پایان طرح توانمندسازی خانواده زندانیان پرداخت خواهد شد.
اشتغال ۱۰۰ زندانی ندامتگاه بزرگ تهران در کارگاه خاتم کاری
خبرگزاری مهر : با آغاز به کار کارگاه های خاتم کاری شیرازی با مشارکت بخش خصوصی بیش از ۱۰۰ نفر از مددجویان ندامتگاه بزرگ تهران در این کارگاه ها مشغول به کار شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی محمدی معاون اصلاح و تربیت مجتمع ندامتگاه بزرگ تهران گفت: با آغاز به کار کارگاه های خاتم کاری شیرازی که با مشارکت بخش خصوصی در مجتمع راه اندازی شده است بیش از ۱۰۰ نفر از مددجویان در این کارگاه ها مشغول به کار بوده و بعد از آموزش های لازم در داخل زندان امکان اشتغال بعد از خروج از زندان برای این افراد وجود دارد.
وی با اشاره به اشتغال زندانیان گفت: اگر فرد در طول گذراندن دوران محکومیت در زندان تحت آموزشهای فنی وحرفهای قرار بگیرد، در بازپروری شخصیت زندانی نقش مهم و اثربخشی داشته و از طرفی فرد میتواند بعد از خروج از زندان مخارج زندگی خود را تامین کند.
معاون سلامت مجتمع اشتغال را راهکار مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت در زندان دانست و افزود: اشتغال در زندان میتواند با تعریف گذران روزهای سخت باشد و با توجه به این که اکثر زندانیان سرپرست خانوارند، اشتغال میتواند عاملی برای تأمین نیازهای مالی خانوادههای زندانیان باشد.
محمدی مهمترین موانع سر راه اشتغال زندانیان را کمبود فضاهای کارگاهی دانست که با مرتفع شدن آن و اشتغال زندانیان میتوان شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی در داخل و خارج زندان بود. همچنین علاوه بر کارگاه های خاتم کاری، کارگاه های معرق، منبت، قالی بافی و خیاطی نیز در مجتمع در حال فعالیت هستند.
حمایت از اشتغال خانواده زندانیان در چهارمحال و بختیاری
خبرگزاری تسنیم : به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن عسگری ظهر امروز در کارگروه تخصصی بانوان و خانواده اظهار داشت: میراث فرهنگی ۳ نوع حمایت در راستای ایجاد اشتغال خانواده زندانیان ارائه میدهد.
وی معرفی به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات، مشاوره برای تولید محصولات صنایع دستی متناسب با بازار و تحویل کارگاههای صنایع دستی به صورت امانی را از جمله حمایتهای این اداره کل عنوان کرد و افزود: متقاضیانی که علاقهمند به فعالیت در حوزه گردشگری هستند، حمایت میشوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در راستای حمایت از خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست در استان فروشگاه صنایع دستی با هدف عرضه صنایع دستی، ارائه خدمات مشاورهای و خرید تضمینی صنایع دستی برپا شد.
دوستی، مشاور امور بانوان در استانداری چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: طرح ایجاد اشتغال برای خانوادههای بدسرپرست و بیسرپرست با محوریت حمایت از خانواده زندانیان و با مشارکت اداره تعاون، کار و رفاه امور اجتماعی در استان اجرا شود.
وی از تبلیغات اسلامی استان خواست تا در راستای اجرای برنامههای دینی و اعتقادی در زندانها بیشتر تلاش شود.
اشتغال ۱۵۰۰ زندانی در زندانهای خوزستان
کشور«رحیم مطهر نژاد » در گفتوگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان اظهارکرد: استفاده از ظرفیت اشتغال زندانیان به جای استفاده از زندان برای بازپروری زندانیان، توانمندسازی و کاهش آسیب های اجتماعی در داخل زندان ها بی شک اثرگذاراست.
وی افزود: تعداد هفت فروشگاه درون خوابگاههای مددجویان و یک کارگاه بسته بندی جیره بهداشتی مددجویان در زندان سپیدار اهواز افتتاح و همچنین کلنگ احداث یک باب فروشگاه مرکزی در مجتمع حرفه آموزی و کاردرمانی به زمین زده شده است.
مدیرعامل بنیاد تعاون حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور اضافه کرد: واحد جدید کشاورزی به مساحت ۱۲ هکتار در جوار زندان بهبهان فعال و همچنین صنایع دستی زندانیان در زندان سپیدار راه اندازی و تعدادی از زندانیان دراین واحد مشغول به فعالیت هستند.
مطهرنژاد در ادامه بیان کرد: حدود ۹۸ زندانی زن در زندان های استان خوزستان در تولیدات صنایع غذایی مشغول به کار هستند و اکثر محصولات در زندان های استان با قیمت های مناسب به مددجویان عرضه می شود.
وی همچنین گفت: یک هزار و ۱۱۰ واحد فروشگاهی در زندان های سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند که در تلاشیم تا اشتغال زندانیان را رونق بیشتری دهیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون حرفه آموزی زندانیان واگذاری مجتمع های بزرگ و متوسط صنعتی، کشاورزی و دامپروری برای توسعه اشتغال به کار زندانیان را از راهکارهای کاهش مشکلات زندانیان عنوان کرد و گفت: نگهداری زندانیان هزینه های سنگینی را به نظام اسلامی تحمیل می کند.
وی خاطرنشان کرد: مسئولان قضایی بویژه قضات با استفاده از مجازات های جایگزین حبس و تلاش درجهت کاهش عناوین مجرمانه می توانند نقش موثری در اشتغال به کار زندانیان ایفا کنند.
تفاهم نامه همکاری بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن حمایت از خانواده زندانیان امضا شد
خبرگزاری میزان : به گزارش خبرنگار حقوقی و قضایی میزان، اواخر اسفند ماه سال گذشته بود که تفاهم نامه همکاری بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و انجمن حمایت از خانواده زندانیان امضا شد. تفاهم نامهای که هدف اصلی آن توانمند سازی اقتصادی خانواده زندانیان در دو بخش حرفه آموزی و اشتغال زایی است و قرار است در سال جاری در ۶ استان البرز، تهران، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان و سیستان و بلوچستان اجرایی میشود.
«محسن نصیری» مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز در گفتوگو با میزان با اشاره به مفاد این تفاهم نامه اظهار میکند: تفاهم نامه همکاری بین معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با انجمن حمایت زندانیان در روزهای پایانی سال ۹۳ امضا شد که بر اساس آن زمینه اشتغال ۶۵۰ خانواده زندانی فراهم گردید.
وی افزود: طرحی از سوی انجمن حمایت از زندانیان مرکز برای کسب مهارت آموزش فنی و حرفهای و توانمندسازی خانواده های زندانیان به دفتر معاونت رئیس جمهوری ارائه شد که پس از امضاء موافقتنامه مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان اعتبار به انجمن حمایت زندانیان تخصیص داده شد.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز تصریح کرد: این تفاهم نامه با هدف توانمند سازی اقتصادی خانواده زندانیان در بخشهای حرفه آموزی و اشتغال زایی به امضا رسید که پس از کسب مهارت گواهینامهای از سوی سازمان فنی و حرفه ای صادر و زمینه کسب و کار مشاغل خانگی برای خانواده های زندانیان فراهم میشود.
به گفته نصیری دراین تفاهم نامه تاکنون مبلغ ۵۰ میلیون تومان از سوی معاونت رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده برای کسب مهارت آموزش فنی و حرفه ای و توانمندسازی خانواده های زندانیان به انجمن حمایت زندانیان مرکز پرداخت شده است و با اجرایی شدن این طرح و اختصاص اعتبار کامل به آن، ۱۰ هزار خانواده زندانیان توانمندسازی فکری و پنج هزار خانواده نیز از لحاظ اقتصادی توانمند میشوند.
در حالیکه این طرح از قرار است در ۶ استان کشور اجرایی شود، معاونت امور زنان از پرداخت فاز دوم طرح توانمندسازی خانواده زندانیان به انجمن حمایت زندانیان مرکز خبرداده است. «اطهره نژادی» معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان با اعلام این خبر اظهار کرد: شرایط جامعه و رویدادهای پیدا و پنهان به ما هشدار میدهد که زمان آن گذشته است که از توانمند سازی زنان با اغماض بگذریم.
وی گفت: در بازدید از ندامتگاههای زنان و گفتوگو با زنان محکوم به حبس، بیش از پیش به ضرورت تمرکز بر توانمند سازی زنان پی بردیم.زنانی که به دلیل مشکلات زندگی فردی و اجتماعی به سمت انواع تخلفات و آسیب ها کشیده میشوند و اگر توانمند باشند با احتمال کمتری به اینگونه مسائل دچار میشوند.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید براینکه بیشتر بانوانی که اکنون در زندان به سر میبرند، آسیب دیده و حمل کننده مواد مخدر هستند، عنوان کرد: اگر میخواهیم دردی از مردم جامعه را دوا کنیم باید از خود آنها کمک گرفته و از منظر برنامهریزی صحیح به آنها کمک کنیم.
وی تصریح کرد: حمایت از خانواده های زندانیان باید از دو جهت مورد بررسی قرار گیرد، یکی زنان زندانی و دیگری زنانی که همسرانشان در زندان بسر میبرند.
وی با تاکید بر حمایت از خانواده زندانیان، در تشریح آخرین وضعیت پرداخت اعتبارات لازم برای اجرای این طرح از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: اعتبارات فاز دوم این موافقتنامه با تایید فاز اول که با پایش برنامهها اتفاق افتاده در دست بررسی است و به زودی پرداخت میشود.
اشتغال زندانیان نقش مهمی در کاهش نرخ بازگشت به چرخه جرم دارد
خبرگزاری ایرنا : ایلام – ایرنا – مدیرکل زندان های استان ایلام گفت: اشتغال و حرفه آموزی زندانیان ضمن کسب درآمد و کاهش بار روانی زندانیان، نقش مهمی در کاهش نرخ بازگشت مجرمان به چرخه جرم دارد.
به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل زندان های ایلام، اکبر محبی در نشست اشتغال و حرفه آموزی زندان ها افزود: رونق بخشیدن و توسعه اشتغال و حرفه آموزی در زندان های این استان ضروری است.
وی اظهار کرد: پرکردن اوقات فراغت زندانیان با برنامه های آموزشی و اشتغال از برنامه های تدوین شده در زمینه کاهش آسیب و رفتارهای پرخطر است.
محبی به آسیب های ناشی از بیکاری اشاره کرد و یادآور شد: زندانیان در اوقات فراغت خود فشارهای روحی و روانی زیادی را تحمل می کنند بنابراین اشتغال آنها در زندان ضمن فراهم کردن منبع درآمد، عامل مهم و تاثیرگذاری در کاهش آسیب های رفتاری آنان است.
مدیرکل زندان های ایلام گفت: بکارگیری نیروهای متخصص و همچنین تعامل با دیگر دستگاه های استانی در راستای افزایش زمینه های اشتغال و فراهم کردن فرصت های شغلی بیشتر از اولویت برنامه های اشتغال و حرفه آموزی در زندان ها است.
محبی تاکید کرد: عواملی از قبیل کمبود فضای فیزیکی زندان ها، نوع جرم و محکومیت زندانی و توسعه نیافتگی و محرومیت استان موانع اصلی توسعه فعالیت های اشتغال و حرفه آموزی است که با استفاده از نیروهای مستعد مجموعه زندان ها این کمبود ها مرتفع می شود.
وی ادامه داد: نقش بنیاد تعاون در ایجاد اشتغال و رونق آن بسیار مهم است و تداوم اشتغال و برنامه ریزی منسجم در این بنیاد، اشتغال پایدار و مولد را بدنبال دارد.
وی افزود: در راستای تحقق برنامه های کاهش آسیب و بمنظور پر کردن اوقات فراغت مددجویان به شکل برنامه محور و هدفمند و در جهت کمک به حل مشکلات اقتصادی و مالی خانواده زندانیان، برنامه های متنوعی تدوین شده است.
محبی خاطر نشان کرد: اجرای این برنامه ها اثرات مثبتی از جمله ارتقای سطح امنیت در زندان ها، کاهش آسیب رفتار پر خطر زندانیان، یادگیری حرفه و تخصص بعنوان منبع درآمد و شغل در زمان حبس و پس از آن و در نهایت کاهش آسیب های اجتماعی دارد.
به گفته وی، با توجه به وظیفه سازمانی بنیاد تعاون، پیشرفت و رونق در این بخش مستلزم ایجاد ارتباطات و همکاری درون سازمانی و برون سازمانی است.
وی استعدادیابی، استفاده از اشتغال نشسته برای جرائم سنگین، جلب رضایت مراجع قضایی در اعطای امتیاز رای باز، استفاده از پتانسیل های موجود و همچنین اقلیم و وضعیت مطلوب آب و هوایی استان در کشت محصولات گلخانه ای را از راهکارهای مهم و ابزار توسعه و پیشرفت اشتغال در زندان های استان دانست.
براساس آمارهای غیر رسمی بیش از یک هزار نفر در زندان های استان ایلام دوران محکومیت خود را می گذرانند.
بیکاری علت ورود به زندان ۷۰ درصد زندانیان در کشور است
خبرگزاری فارس : رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیکاری را یکی از اصلیترین مشکلات فعلی کشور بیان کرد و گفت: علت ورود بیش از ۷۰ درصد زندانیان، معضل بیکاری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، ناصر سراج پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه بازرسان کل قدیم و جدید استان کرمانشاه در سالن جلسات دادگستری کرمانشاه، اظهار کرد: سازمان بازرسی وظیفه نظارتی دارد و بازرسیهای این سازمان نیز در همین رابطه انجام میگیرد.
سراج با اشاره به اینکه ما بهدنبال مچگیری نیستیم، ادامه داد: نظارت در اولویت امور قرار دارد و ما به بازرسی در مرحله بعد از نظارت توجه داریم و نگاه مدیران سازمان بازرسی کمک و راهنمایی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خدمت کردن به مردم را وظیفه مسئولان بیان کرد و گفت: فساد در تمام کشورهای دنیا وجود دارد و این فساد در بخش اقتصادی بیشتر مورد توجه قرار دارد.
این مسئول با اشاره به تفاوت نوع برخورد با مفاسد اقتصادی در کشورهای مختلف، عنوان کرد: در همه جای دنیا رویکرد اصلی مبارزه با فساد و برچیدن آن از ریشه است.
سراج قوانین موجود در ایران برای برخورد قانونی با فساد را بسیار خوب و جامع برشمرد و تصریح کرد: این قوانین مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
به گفته وی، زمانیکه بنده مسئولیت سازمان بازرسی را بر عهده گرفتهام تاکنون تلاش شده قانونگرایی در امر مبارزه با فساد در دستور کار قرار بگیرد و شفافیت تاثیر زیادی در تحقق این موضوع دارد، لذا باید در زمینه افشای فساد باید رسانهها بیشتر ورود پیدا کنند.
این مسئول عمل به قانون و قانونگرایی را تنها راه مبارزه با فساد بیان کرد و متذکر شد: تاکید اصلی همواره بر مبارزه و برخورد جدی با فساد است و با توجه به اقدامات انجام گرفته طی سال قبل، رتبه ایران در مسئله مبارزه با فساد، هشت پله ارتقا یافت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبارزه با فساد را یک موضوع مهم عنوان کرد که نیاز به آن در سه قوه وجود دارد و ریشهکن شدن فساد را نیازمند عزم ملی دانست.
وی با بیان اینکه بیکاری یکی از اصلیترین مشکلات فعلی کشور است، تاکید کرد: علت ورود بیش از ۷۰ درصد زندانیان در کشور، معضل بیکاری است.
بهرهمندی ۶ هزار زندانی و سرباز از آموزشهای مهارتی
خبرگزاری فارس: سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل گفت: بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر از زندانیان و سربازان حاضر در پادگانها از آموزشهای مهارتی رایگان بهرهمند شدند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، یونس ممیزاده پیش از ظهر امروز در جریان بازدید از فعالیت مراکز آموزشی و مهارتی دولتی و غیردولتی در اردبیل اظهار کرد: با توجه به برنامه جامع و کاملی که در حوزه آموزشهای مهارتی در بخشها و گروههای مختلف تعریف شده است تمام تلاش اداره کل فنی و حرفهای بر این است تا خروجی آنها به تقویت مهارتآموزی و ورود افراد بیکار به بازار کار منجر شود.
وی با یادآوری اینکه تا دو برابر ظرفیت مراکز آموزشی آزاد مهارتی در بخش دولتی متقاضیان از آموزشهای رایگان بهرهمند شدهاند، گفت: در حالی که در مراکز آموزشی آزاد غیردولتی حدود ۳ هزار نفر آموزش دیدهاند این رقم در آموزشگاههای دولتی شامل پادگانها، زندانها، برخی صنایع و اصناف، جوار دانشگاه، آموزش روستاییان و عشایر به بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل یادآور شد: با توجه به فصل بیکاری و فراغت آنها دورههای آموزشی مهارتی بیشتر مورد استقبال قرار گرفته و ما هم در مراکز آموزشی دولتی و هم آموزشگاههای آزاد تلاشمان بر این است تا نسبت به ثبت نام و ارائه آموزشها در بخشهای صنعت، خدمات، فرهنگ، هنر و کشاورزی به متقاضیان آن هم به صورت عمومی و تخصصی ورود پیدا کنیم.
ممیزاده ارائه بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ساعت آموزشهای مهارتی را در بخشهای دولتی و خصوصی یادآور شد و تصریح کرد: برگزاری این دورههای مهارتآموزی در سه ماهه اول امسال شامل مراکز آموزشی ثابت، صنایع و صنوف، جوار دانشگاه، مراکز روستایی، عشایری، زندان، پادگان، استاد شاگردی نوین و همچنین بخش خصوصی موسسات کارآموزی آزاد است.
این مسئول ادامه داد: هدف اصلی از برگزاری این دورههای آموزشی توانمندسازی افراد آماده ورود به بازار کار است که قطعا سیاست سازمان فنی و حرفهای نیز ارائه آموزشهای مهارتی با هدف یاری رساندن به ایجاد اشتغال پایدار و حفظ آن در جامعه شغلی است که رسالت اصلی نظام آموزشی و مهارتی به شمار میرود.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان اردبیل گفت: ما در حوزه ثابت شهری، سیار، روستاها و دیگر مجموعههای یاد شده در بخشهای پنچگانه خدماتمان را ارائه میکنیم به طوری که در ۲۴ مرکز آموزشی و مهارتی به صورت دولتی در کنار آموزشگاههای آزاد ارائه این خدمات به انجام میرسد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، رئیس اداره موسسات کارآموزی آزاد استان اردبیل نیز در این بازدید افزود: بیش از ۶۴۴ هزار نفر ساعت آموزش مهارتی به ۳ هزار نفر در سه ماهه اول امسال درقالب آموزشگاههای آزاد ارائه شده است.
حسنعلی بهشتی گفت: با اهتمام و تلاش مدیران و مربیان بخش خصوصی این دورههای آموزشی مهارتی در موسسات آزاد کارآموزی استان به انجام رسیده است.
وی تعداد آموزشگاههای آزاد فعال در استان را ۱۹۴ آموزشگاه اعلام کرد و ادامه داد: این آموزشگاهها در بخشهای صنعت، خدمات، فرهنگ، هنر و کشاورزی جوانان جویای حرفه و مهارت را آموزش دادهاند.
رئیس اداره موسسات کارآموزی آزاد استان اردبیل افزود: مهارتآموزان در آموزشگاههای فنی و حرفهای آزاد در پایان دوره در دو مرحله آزمون کتبی و عملی شرکت کرده و پس از قبولی گواهینامه مهارتی گرفتهاند.
اشتغال ۲۳۶ زندانی در شهرستان پارس آباد مغان
خبرگزاری ایرنا : اردبیل – ایرنا – سرپرست بازداشتگاه و مرکز اشتغال پارس آباد مغان از اشتغال ۲۳۶ نفر از زندانیان این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل زندان های استان اردبیل، رستم ناصری روز یکشنبه به راه اندازی واحد پرورش طیور در مرکز اشتغال زندانیان پارس آباد اشاره کرد و از اشتغال هشت نفر از زندانیان در این واحد خبر داد.
وی گفت: با هدف تحقق برنامه های اشتغال زندانیان و اجرای طرح های سود آور برای مددجویان ، واحد پرورش طیور با ظرفیت سه هزار قطعه جوجه محلی، ۲۵۰ قطعه غاز محلی و چهار قطعه شتر مرغ راه اندازی شد.
سرپرست بازداشتگاه و مرکز اشتغال پارس آباد افزود: در بخش صنعت فرش نیز چهار دستگاه دار قالی برپا شده و هشت نفر دیگر از زندانیان نیز در این کارگاه فعالیت می کنند.
او با اشاره به ظرفیت های کشاورزی این منطقه بیان کرد: بر اساس رایزنی با مدیران شرکت کشت و صنعت مغان در بخش کشاورزی این شرکت ۱۸۰ نفر از زندانیان به صورت پروژه ای مشغول هستند.
ناصری همچنین با اشاره به لزوم تعامل بین دستگاهی برای افزایش سطح اشتغال زندانیان در راستای کاهش مشکلات معیشتی آنها گفت: ۱۵ نفر از مددجویان نیز در نهالستان منابع طبیعی پارس آباد اشتغال داشته و ۲۵ نفر دیگر هم به صورت روزانه به جمع آوری گیاهان دارویی منطقه مشغول هستند.
وی از برگزاری یک دوره آموزش فنی و حرفه ای باغبانی با شرکت ۱۸ نفر از زندانیان در سه ماهه اول امسال و اجرای شش دوره دیگر در ماه های آینده خبر داد.
سرپرست بازداشتگاه و مرکز اشتغال پارس آباد در ادامه به نظارت مسوولان این مرکز بر اشتغال زندانیان به صورت محسوس و نامحسوس اشاره و اظهار کرد: کوچک ترین تخلفی از طرف زندانیان قابل چشم پوشی نبوده و به شدت برخورد می شود چرا که ظرفیت اشتغال مددجویان را زیر سوال برده و اعتبار کسب شده را از بین می برد و مانع افزایش اشتغال دیگر مددجویان می شود.
پارس آباد مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.
گواهی عدم سوء پیشینه مانع بزرگ اشتغال مجدد زندانیان آزاد شده است
خبرگزاری ایرنا : بیرجند – ایرنا – مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان جنوبی گفت: یکی از عمده ترین موانع برای اشتغال مجدد زندانیان غیر عمد آزاد شده و بازگشت آنها به دامن جامعه، الزام در ارایه گواهی عدم سوء پیشینه به خصوص در بخش دولتی می باشد که رفع آن نیازمند اهتمام مسوولان سه قوه است.
به گزارش ایرنا، محمد علی اربابی روز پنجشنبه در نشست خبری برنامه ریزی جشن گلریزان استان در بیرجند افزود: البته سازمان زندان ها نیز مقصر است و باید هر چه سریعتر نسبت به رفع این مشکل اقدام شود.
وی اظهار کرد: در کنار اشتغال مجدد زندانیان، مجازات های اجتماعی ناخودآگاه نصیب خانواده این افراد نیز می شود زیرا غالب مردم نگاه خاصی نسبت به این افراد دارند که تغییر این ذهنیت باید با کمک رسانه های جمعی برطرف شود.
اربابی در بخش دیگری از برپایی جشن گلریزان در روز شنبه هفته آینده خبر داد و گفت: قرار است در این مراسم تلاش کنیم بر اساس میزان بذل افراد خیر ۱۰۶ زندانی جرایم غیر عمد استان را آزاد کنیم.
وی مبلغ دیه مورد نیاز برای آزادسازی این افراد را ۶۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: ۶۴ نفر از این افراد به دلیل مسایل مالی، ۱۳ نفر به دلیل حوادث رانندگی و بقیه به دلیل مهریه و نفقه در زندان بسر می برند.
اربابی گفت: یکی از عمده ترین مشکلات ما راضی کردن شاکیان دولتی و به خصوص بانک ها می باشند.
وی افزود: خوشبختانه فرهنگ رانندگی مردم ارتقاء پیدا کرده و لذا کمتر شاهد تصادفات منجر به فوت هستیم، اما به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی، موضوع دیون بانکی همچنان در صدر آمار زندانیان جرایم غیر عمد استان می باشد.
مدیر عامل انجمن حمایت از زندانیان خراسان جنوبی نیز گفت: هم اکنون یکهزار و ۴۰۰ خانواده زندانی در استان داریم که ۸۰۰ نفرشان در بیرجند می باشند و این میزان خانوار، دارای سه هزار و ۴۵۰ فرزند هستند که دو هزار و ۹۰۰ نفرشان محصل می باشند.
هاشم اسماعیل زاده افزود: نهایت کمک نقدی ما به هر خانواده ۸۰۰ هزار ریال در ماه می باشد که این رقم بسیار ناچیز می باشد.
وی گفت: امسال ۷۵۰ سبد غذایی که ارزش ریالی هر سبد غذایی یک میلیون ریال است بین خانواده ها توزیع شد و در شب های قدر امسال نیز پنج هزار پرس غذا توزیع خواهد شد.
وی با بیان اینکه انجمن نیاز شدید به کمک های مالی افراد خیر دارد، افزود: حساب بانکی به شماره ۰۶/۳۳۳۳۳ بانک سپه به نام انجمن حمایت از زندانیان خراسان جنوبی قابل پرداخت در سراسر کشور، آماده دریافت کمک های انسان دوستانه مردم می باشد.
به گفته اسماعیل زاده، پارسال ۸۶ نفر زندانی با بدهی مالی ۵۷ میلیارد ریال از زندان آزاد شدند که ۳۶ میلیارد ریال از این مبلغ با رضایت شاکیان تامین شد و در جشن گلریزان پارسال نیز دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال جمع آوری شد.
کمبود فضای اشتغال برای زندان های استان اردبیل
خبر گزاری ایرنا : به گزارش ایرنا از روابط عمومی زندان های اردبیل ، اصغر پور سیف الهی روز یکشنبه افزود: نبود فضای اشتغال در زندان های گرمی و خلخال و کافی نبودن فضای اشتغال در زندان مشگین شهر و اردبیل مشکل ساز شده و امیدواریم با طرح های ارائه شده از سوی مدیر کل زندان های استان بخشی از این مشکلات مرتفع شود.
او از مسوولان ادارات و سازمان های دولتی و شرکت های بخش خصوصی خواست به زندان و زندانی به عنوان بخشی لاینفک از جامعه نگاه کنند.
وی اظهار کرد: با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکنون ۲۵ نفر از مددجویان آموزش دیده در بخش نگهداری و پرورش نهالستان این اداره کل در شهرستان پارس آباد مشغول به کار شده اند و تعدادی نیز در کاشت نهال در حاشیه جاده مشگین شهر و مراکز عمومی این شهرستان فعالیت خواهند داشت.
پور سیف اللهی افزود: رویکرد مسوولان قضایی استان حمایت از اشتغال زندانیان است زیرا بر این باورند که این امر کاهش آسیب های اجتماعی برای خانواده های زندانیان و خود باوری و اجتماع پذیری را برای زندانیان را به دنبال خواهد داشت.
وی گفت: با همکاری معاونت صنایع دستی سازمان میرات فرهنگی ، اداره کل شیلات و اداره کل آموزش های فنی و حرفه ای استان
در حوزه آموزش حرف و مشاغل به سمت آموزش های می رویم که در کوتاه مدت بتواند پاسخگوی نیاز اشتغال زندانیان باشند و بستر اشتغال را از نظر دانش آن حرفه فراهم کند.
وی با اشاره به این که ۳۰۰ نفر از زندانیان استان در سه ماه اول سال جاری در کلاس های جوشکاری ، کابینت سازی ، آرماتور بندی ، بنای سفت کار ، کشاورزی ، باغبانی و صنایع دستی مشغول آموزش های فنی و حرفه ای بودند افزود: یک هزار و ۴۰۰ نفر از زندانیان استان نیز جزو زندانیان شاغل هستند که ۸۰۰ نفر آنها در بخش مولد و ۴۰۰ نفر هم به صورت غیر مولد فعالیت می کنند.
اشتغال ۵۰ هزار زندانی در زندان های کشور
خبرگزاری میزان : به گزارش خبرگزاری میزان رحیم مطهر نژاد در گفت وگو با خبرنگار حقوقی و قضایی میزان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مظلوم دکتر بهشتی و هفتاد و دوتن از یاران با وفایش اظهارکرد: بنیاد تعاون ، حرفه آموزی و صنایع دستی زندانیان کشور با ۶۵ سال سابقه یکی از قدیمی ترین بنیادهاست که با تولید ثروت ، حرفه آموزی و اشتغالزایی آینده روشنی را در خصوص تقویت بنیه اقتصادی خانواده زندانیان ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه ریشه بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه نبود اشتغال است گفت: تمامی مسئولین باید خود را در مقابل افراد جامعه بویژه زندانیان به جهت ایجاد اشتغال و هدایت نیروی کار در مسیر توسعه اقتصادی پایدار مسئول بدانند تا شاهد کاهش چشمگیرجمعیت زندانیان باشیم.
سوء پیشینه یکی از موانع اشتغال زندانی پس از آزادی است
وی افزود: موضوع سوء پیشینه یکی از موانع اشتغال زندانی پس از آزادی است که باید سازوکارهای قانونی دراین زمینه انجام شود، راه اشتغال برای بسیاری از زندانیان پس از آزادی بسته شده است و این امر موجب می شود که زندانی بازهم به سمت تخلف و تکرار جرم کشانده شود که اگر مورد توجه قرار نگیرد شاهد آسیب های بیشتری در جامعه خواهیم بود.
مدیرعامل بنیاد تعاون حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشورهمچنین اضافه کرد: افزایش جمعیت زندان ها هزینه سنگینی را بر نظام و جامعه تحمیل می کند که مسئولین قضایی بویژه قضات با استفاده از جایگزین های حبس و تلاش در جهت کاهش عناوین مجرمانه می توانند نقش بسزایی را در این زمینه ایفا کنند .
وی گفت: باید دعاوی تا حد امکان به دادگاه ها کشانده نشود و با فرهنگ کد خدا منشی دعاوی را صلح و سازش کنند که این امر منافعی را برای نظام به دنبال دارد.
مطهر نژاد ایجاد اشتغال برای زندانیان را از پرثواب ترین اعمال خواند و گفت: باید زمینه سعادت دنیا و آخرت خود را با تلاش در این راه پرثواب فراهم کنیم .
اعطای گواهینامه مهارت به ۱۰۰ هزار زندانی
مطهرنژاد با تاکید بر رسالت توانمند سازی زندانیان درزندان ها بیان کرد: سالانه ۱۰۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته فنی و حرفه ای موفق به کسب گواهینامه مهارت می شوند که اقدامی بی نظیر در دنیاست و نیازمند اطلاع رسانی در جامعه است.
مدیرعامل بنیاد تعاون حرفه آموزی و صنایع زندانیان با تشریح دستاوردهای بنیادتعاون در سه سال گذشته افزود: این بنیاد در راستای توانمند سازی زندانیان اقدام به ایجاد ۱۶ هزار شغل جدید و ساماندهی ۱۰ هزار شغل نموده است به گونه ای که محصولات زندانیان به بازار عرضه می شود.
مدیرعامل بنیاد تعاون حرفه آموزی و صنایع زندانیان کشور در ادامه از خودگردانی یک هزار و ۱۰۰ فروشگاه در داخل زندان خبرداد و گفت: این طرح رضایتمندی زندانیان را به همراه داشته است.
وی افزود: ۲۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغداری مکانیزه شده که در سال جدید به ۴۸۰۰ هکتار افزایش می یابد.
مطهر نژاد با بیان این مطلب که خانواده زندانیان از آسیب پذیرترین اقشار جامعه ما هستند گفت: بنیاد تعاون و حرفه آموزی و صنایع دستی زندانیان با هدف ایجاد اشتغال سعی دارد که از گرفتار شدن خانواده زندانیان در منجلاب بزه های اجتماعی جلوگیری کند که برای رسیدن به این هدف نیز باید همه دستگاه ها این بنیاد را حمایت کنند .
دریافت ۱۰۳ زندانی خراسان شمالی تسهیلات اشتغال
خبرگزاری ایرنا : بجنورد – ایرنا – مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: ۱۰۳ زندانی این استان پس از آزادی تسهیلات اشتغال دریافت کردند.
محمدعلی بلوکی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون سه میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال تسهیلات برای ایجاد شغل به مددجویان پرداخت شده است.
وی بر ایجاد اشتغال تاکید کرد و افزود: بیشتر جرایم به علت بیکاری، نبود درآمد ایجاد خواهد شد.
وی بر آموزش های فنی و حرفه ای در بین مددجویان تاکید کرد و گفت: انواع کلاس های مختلف آموزشی در زندان برای مددجویان برگزار و در پایان نیز به آنان گواهی نامه ارائه می شود.
وی افزود: مددجویان پس از آزادی نیز زیر پوشش و مراقبت انجمن پس از خروج قرار می گیرند و از خدمات مددکاری و مشاوره ای بهره مند خواهند شد.
بلوکی میانگین سن زندانیان این استان را ۳۱ تا ۴۱ سال عنوان کرد و افزود: نبود شغل و درآمد یکی از علت های گرایش به جرایم است.
وی مهم ترین مشکلات خانواده های زندانیان را مسائل اقتصادی عنوان کرد و افزود: این خانوارها برای تامین مخارج زندگی خود مجبور به تحمل سختی های زیادی می شوند.
وی گفت: انجمن حمایت از خانواده زندانیان نیز از پارسال تاکنون یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به خانواده های زندانیان پرداخت کرده است.
وی افزود: از محل مشارکت های مردمی نیز چهار دوره سبد کالا به هزار خانوار اهدا شد و همچنین ۵۰۰ دانش آموز نیز که والدین زندانی دارند از نوشت افزار و سایر امکانات بهره مند شدند.
وی گفت: یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال نیز به حساب فرزندان زندانیان واریز شد.
وی بر آموزش های روان شناسی و روان درمانی در زندان ها نیز تاکید کرد و افزود: در این خصوص زندان بجنورد و شیروان در شاخص ها عملکرد خوبی داشته است.
وی گفت: در هر مرکزی که کار اصلاحی و تربیتی انجام داده ایم نرخ بازگشت به زندان نیز روند نزولی داشته است.
دو هزار و ۲۵۳ مددجو در سه زندان و یک کانون اصلاح و تربیت خراسان شمالی نگهداری می شوند.
اول تا هفتم تیرماه هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است
اشتغال زندانیان مهمترین اولویت اداره کل زندانهای خراسان شمالی است
خبرگزاری مهر : بجنورد- مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی گفت: اشتغال زندانیان در حال تحمل حبس و پس از آزادی، از مهم ترین اولویت های اداره کل زندانهای این استان است.
محمدعلی بلوکی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت ایجاد اشتغال برای زندانیان افزود: تلاش شده است تا بخشی از این مشکل از طریق پرداخت تسهیلات به زندانیان رفع شود.
وی اظهار داشت: معرفی ۱۰۳ نفر از زندانیان به بانک های عامل و پرداخت مبلغ سه میلیارد و ۴۴۰ میلیون ریال تسهیلات به آنان در طول سال گذشته، بخشی از اقدامات این اداره کل در راستای ایجاد اشتغال پایدار برای زندانیان بوده است.
ارائه خدمات مشاوره ای به زندانیان
بلوکی با بیان اینکه ارائه خدمات مشاوره ای و مددکاری به زندانیان در کاهش جمعیت کیفری زندانها نقش مهمی ایفا می کند، افزود: همچنین طی سال ۹۳ یک هزار و ۲۹۳ مورد خدمات مشاوره ای به زندانیان ارائه شده است.
وی اخذ رضایت از اولیاء دم، پرداخت کمک های مالی، معرفی به مراکز درمانی، نهادهای حمایتی، ستاد دیه، اخذ رضایت از شکات و … را از جمله فعالیت های واحد مددکاری اجتماعی در اداره کل زندانها عنوان کرد.
مراقبت های بعد از زندان
این مقام مسئول گفت: تبدیل زندان به نهادی اصلاحی و تربیتی در جهت تحقق اهداف سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی از اولویت های کاری مددکاران است.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی در خصوص مراقبت های اجتماعی زندانیان پس از خروج از زندان گفت: در این زمینه نیز طی یکسال گذشته ۲۳۶ نفر از زندانیان از خدمات مراکز مراقبت بعد از خروج از زندان، بهره مند شده اند.
به گفته وی تاکنون ۱۸ هزار مورد خدمات قضایی نیز از سوی مددکاران به زندانیان ارائه شده است.
ارائه خدمات به خانواده یک هزار زندانی
بلوکی اعطای سبد کالا به یک هزار خانوار زندانی، اعطای لوازم تحریر به ۵۰۰ دنش آموز، واریز یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال به حساب فرزندان زندانیانی که پدر و مادر آنان به طور همزمان در زندان به سر می برند، را از دیگر خدمات اداره کل زندانهای خراسان شمالی برشمرد.
به گزارش خبرنگار مهر، هم اکنون دو هزار و ۲۵۳ نفر در زندانهای استان نگهداری می شوند که دو هزار و ۱۴۷ نفر آنان را مردان و ۱۰۶ نفر را زنان تشکیل می دهند.
۵۱ درصد زندانیان خراسان شمالی به دلیل مرتبط بودن با موضوع مواد مخدر در زندان به سر می برند.
یک هزار اشتغال مولد در زندانهای قم ایجاد شد/ تأسیس بند قرآنی
خبرگزاری مهر : قم – معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای استان قم از ایجاد یک هزار اشتغال مولد در زندانهای این استان خبر داد و گفت: سالانه یک هزار و ۶۰۰ زندانی در دورههای آموزشی فنی و حرفهای شرکت میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام قاسم صفایی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به ایجاد فرصتهای شغلی و مهارتی در زندانها اظهار داشت: در زندانهای استان قم یک نوبتکاری با تعامل سایر نهادها ایجاد کردهایم و تا با همکاری بخش خصوصی محصولات تولیدی زندانیان را به فروش برسانیم.
وی افزود: فروشگاه محصولات تولیدی زندانیان در جنب دادسرا برپاشده است همچنین در نمایشگاههای فصلی محصولات زندانیان به فروش میرسد.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای قم با اشاره به برنامههای فنی و حرفهای در زندانها، گفت: ۱۹ رشته فنی و حرفهای در زندانها ارائه میشود که سالانه یک هزار و ۶۰۰ زندانی در این دورهها شرکت میکنند و گواهینامه مهارت برای آنان صادر میشود.
وی ادامه داد: همچنین در راستای ریشهکن کردن بیسوادی در زندانها اقدام به سوادآموزی کردهایم که افرادی که بیسواد هستند و زیر ۶۰ سال سن دارند میتوانند از امکانات سوادآموزی بهرهمند شوند و گواهی تحصیلی دریافت کنند.
آموزش مهارت زندگی به زندانیان
صفایی با اشاره به اینکه آموزش مهارتهای زندگانی از دیگر برنامههایی است که در زندانها ارائه میشود، گفت: آموزشهای مهارتهای زندگانی از سال ۸۳ در زندانها آغاز شده است و با برنامه روان درمانی با رویکرد توحیدی در حال اجرا است.
وی افزود: در این طرح ۹۰۰ نفر سالانه شرکت میکنند تا افراد بعد از آزادی از زندان از آسیبهای اجتماعی به دور باشند چرا که درصد آمار بازگشت افراد که از چرخههای روان درمانی استفاده کردهاند کمتر از افرادی است که در این دورهها شرکت نکردهاند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای استان قم بیان داشت: ۳۰ روحانی در زندانهای قم خدمات مشاورهای و روانشناسی ارائه میکنند.
وی با اشاره به مراقبتهای بعد از خروج زندانیان نیز گفت: بعد از اینکه زندانیان آزاد میشوند خدماتی از جمله وام قرضالحسنه، خود اشتغالی و حمایتهای پزشکی و کمکهای مالی دریافت میکنند تا از این طریق بتوانیم جمعیت کیفری را کاهش دهیم.
حجت الاسلام صفایی افزود: همچنین ستاد دیه استان قم در سال گذشته ۲۳۷ مددجوی واجد شرایط که جرایم غیر عمد انجام داده بودند و مبلغ محکومیت آنها ۱۱ میلیارد تومان بود را آزاد کرد.
وی ادامه داد: انجمن حمایت از زندانیان نیز یک هزار و ۳۱۵ خانواده زندانی را تحت حمایت خویش قرار داده است و خدمات مالی و معنوی را برای خانوادههای زندانی انجام میدهد ضمن اینکه در سال گذشته ۱۳۲ زندانی را آزاد کرد.
تأسیس بند قرآنی در زندان
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای استان قم از اقدامات فرهنگی در زندان خبر داد و گفت: در سال گذشته یک بند قرآنی در زندان تأسیس شد تا به افرادی که سواد قرآن خواندن ندارند آموزش ارائه کند از این رو روزانه ۲۰۰ نفر از برنامههای متنوع قرآنی بهرهمند میشوند.
وی افزود: در ماه مبارک رمضان هر روز جمع خوانی قرآنی در تمام زندانهای استان صورت میگیرد که دو هزار و ۴۸۸ نفر در این برنامه فرهنگی و قرآنی شرکت میکنند.
حجت الاسلام صفایی بیان داشت: همچنین اقامه نماز در سه سال اخیر در زندانها برگزار میشود که در سال گذشته توسط استانداری تقدیر شدیم.
۴۱ درصد زندانیان قم مربوط به مواد مخدر است
به گفته وی، ۴۱ درصد زندانیان جرائیم مواد مخدر و ۲۴ درصد جرائم سرقت را انجام دادهاند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت زندانهای استان قم با اشاره به فعالیت کمیته اخذ رضایت از شاکیان گفت: این کمیته در سال گذشته توانست از ۱۴ اولیای دم برای قاتلان رضایت بگیرید.
وی از بیمه زندانی خبر داد و گفت: ثبتنام افراد در بیمه درمانی صورت گرفته است ضمن اینکه مرکز درمان سوء مصرف و بند سلامت در زندان راهاندازی شده است.
حجت الاسلام صفایی، کاهش هدفمند جمعیت کیفری زندانیان، توسعه و بهسازی فضای زندانیان، ایجاد زندانهای هوشمند، سلامت زندانیان، توسعه مهارتهای فردی زندانیان، خدماترسانی به خانوادههای زندانی، ساماندهی بازداشتگاههای امنیتی و افزایش فضای زندانها را جزو ده اولویت امسال برشمرد.
بکارگیری زندانیان دارای تخصص پس از آزادی در شهرکهای صنعتی گیلان
خبرگزاری ایسنا : مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی گفت: زندانیان دارای تخصص پس از آزادی در شهرکهای صنعتی گیلان به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، سید حمید حسینی در نشست با مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی، مشارکت همگانی در کاهش مشکلات زندانیان را بعنوان یک سرمایهگذاری موثر در امنیت جامعه ارزیابی کرد و بر جذب زندانیان آزاد شده در بخشهای مختلف صنعت استان تاکید کرد.
وی بروز جرایم را در جامعه نتیجه برخی کارکردهای ضعیف خانواده و نهادهای مسئول دانست و گفت: اعزام مجرم به زندان پایان یک مساله برای شانه خالی کردن از مسئولیت جامعه در برابر فرد نیست، بلکه اگر بدرستی به موضوع نگریسته شود جامعه، بار سنگینتری در مقابل وی و خانوادهاش دارد، چرا که از یک سو باید زمینه بازگشت سالم مجرم را دنبال کند و از دیگر سو خانواده و اطرافیان زندانی را در برابر ورود به چرخه جرم حمایت کند.
مدیرکل زندانهای استان گیلان با اشاره به اینکه اشتغال و حرفهآموزی زندانیان و خانواده وی بعنوان مهمترین روشهای حمایتی و بازپروری به شمار میآید، گفت: استفاده از ظرفیت نیروی کار زندانیان رای باز و نیز اشتغال نشسته در زندانها در بخش صنعت با توجه به ارزان بودن و برخی تسهیلات از جمله عدم نیاز به بیمه فرصت بینظیری است که تلاش داریم این ظرفیت را به مجموعههای صنعتی استان معرفی کنیم.
حسینی با توجه به برخی مونتاژهای صنعتی در زندان مرکزی رشت گفت: در گذشته شاهد بودیم مونتاژی که در بخش اشتغال زندان در بخش صنایع نوین صورت میگرفت، با مشابه آن در بازار خارج از کشور قابل مقایسه نبوده و این خود نشانگر ظرفیتی است که کمتر مورد توجه صاحبان صنایع قرار گرفته است.
لاهوتی مدیرعامل شهرکهای صنعتی گیلان نیز در این دیدار با اشاره به رشد چشمگیر زمینههای توسعه شهرکهای صنعتی و چشمانداز مطلوب اشتغال در صنعت گیلان، برای مشارکت در برنامههای هدفمند زندانهای استان اعلام آمادگی کرد.
وی با اشاره به توانمندیها و تجارب ارزشمند مدیرکل زندانهای استان اظهار امیدواری کرد: زندانهای استان گیلان در عالیترین شکل تعامل با نهادهای دیگر منشاء خدمات ارزشمندی به مددجویان و خانوادههای آنان و در نتیجه امنیت جامعه شود.
در این نشست همچنین تدوین یک توافقنامه برای اشتغال زندانیان آزاد شده یا دارای رای باز و نیز تعامل برای حمایت از طریق اختصاص تسهیلات به شرکتهایی که زندانیان آزاد شده را بکار میگیرند مورد توافق طرفین قرار گرفت.
افزایش ۳ برابری اشتغال در زندانهای تهران
خبرگزاری فارس : به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، میرمحمد نجفی در مراسم افتتاح کارگاههای اشتغال و حرفهآموزی زندانیان ورامین اظهار داشت: زمانی که البرز با تهران یکی بود با وجود کارخانجات متعدد در البرز مشکلی برای اشتغال زندانیان نداشتیم تا اینکه البرز از تهران جدا شد و اشتغال زندانیان با مشکلی جدی مواجه شد.
وی افزود: بر همین اساس تصمیم گرفتیم در تک تک زندانها اشتغال ایجاد کنیم.
وی با بیان اینکه زندان ورامین جزو زندانهای با امکانات بسیار محدود بود، گفت: ۴ اتاق کوچک در زندان ورامین وجود داشت که زنان در آن زندانی بودند و با انتقال این زنان به زندان نسوان، فضای کوچکی برای اشتغال ایجاد شد.
نجفی ادامه داد: ۲۰ نفر مشغول به کار شدند اما فضا نامطلوب بود، با گرفتن اعتبار لازم یک سوله دو طبقه احداث کردیم و دو کارگاه هم اضافه کردیم.
وی با بیان اینکه کل هزینه انجام شده در دو سال برای راهاندازی این واحد اشتغال ۶ میلیارد و ۱۵۹ میلیون ریال بود، گفت: ۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال برای ساخت سوله، یک میلیارد و ۶۸۰ میلیون ریال برای خرید چرخ خیاطی، یک میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریال هزینه تسهیلات و ۹۵ میلیون ریال برای ساخت زیرساختها هزینه شد.
نجفی ادامه داد: این زندان دو کارگاه خیاطی دارد که در کارگاه اول ۵۰ نفر آموزش لازم را میبینند و با پیدا کردن مهارتهای لازم به عنوان استادکار از کارگاه دوم کار دوخت کت و شلوار را انجام میدهند که تاکنون سابقه نداشته است.
مدیر بنیاد تعاون زندانیان استان تهران تأکید کرد: ما میتوانیم اشتغال ۸۰۰ نفر را در زندانهای استان تهران فراهم کنیم و اگر زمین و بودجه مناسب فراهم شود اشتغال زندانهای تهران به سه برابر افزایش مییابد.
وی ابراز امیدواری کرد امیدواریم بتوانیم اشتغال را توسعه دهیم تا مددجویان قبل از آزادی بتوانند مشغول به کار شوند.
تداوم اشتغال ۲۵ هزار زندانی پس از آزادی
خبرگزاری تسنیم : به گزارش خبرنگار انتظامی خبرگزاری تسنیم، رحیم مطهرنژاد در حاشیه افتتاح مجتمع دوخت صنعتی ندامتگاه ورامین با اشاره به سابقه ۶۰ ساله بنیاد تعاون زندانیان کشور اظهار داشت: خوشبختانه بنیاد تعاون زندانیان کشور علی رغم سابقه ۶۰ ساله خود توانسته بدون آنکه باری بر دوش دولت و کشور بگذارد روی پای خود بایستد و اقدامات خود را در جهت اشتغالزایی و ارتقای رفاه زندانیان و خانواده آنها انجام دهد.
وی با اشاره به افزایش آمار زندانیان کشور گفت: قضات و دادستان های کشور باید به این نکته توجه داشته باشند که تا حد امکان از مجازات زندان صرف نظر کرده و مجازاتهای جایگزین زندان را برای مجرمان درنظر گیرند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با اشاره به آمار برخی از مسئولین در خصوص وجود ۱۵ میلیون پرونده در حال بررسی، تشکیل سالانه ۸ میلیون پرونده قضایی و وجود ۱۵۰ هزار زندانی متأهل در زندانهای سراسر کشور گفت: متأسفانه آمارهای موجود حاکی از ۲۲ برابر شدن آمار زندانیان کشور پس از انقلاب بوده و این افزایش به هیچ وجه برازنده کشور اسلامی ما نیست.
وی ادامه داد: امروز با احتساب خانواده زندانیان، یک میلیون نفر از جمعیت کشور با موضوع زندانها در ارتباط هستند و لذا باید در وهله اول به دنبال مدیریت تشکیل پروندههای قضایی و کاهش ورودی در این بخش باشیم.
مطهرنژاد با برشمردن برخی از اقدامات انجام شده توسط بنیاد تعاون زندانها گفت: امروز با همکاری سازمان فنی و حرفهای موفق شدهایم تا در ۲۰۰ رشته فنی و حرفهای یکصد هزار نفر از زندایان را هرساله تحت آموزش قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر یکصدهزار زندانی بیکار در زندانهای کشور وجود دارد گفت: در حال حاضر ۵۰ هزار نفر از زندانیان کشور در ۷۰۰ کارگاه، مزرعه و صنایع مختلف مشغول کار هستند و از بنیاد تعاون زندانیان مستمری دریافت میکنند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور ادامه داد: همچنین با کمک قوه قضاییه موفق شدیم برای ۲۵ هزار نفر از زندانیان کشور پس از آزادیشان اشتغال ایجاد کرده که این موضوع اهمیت ویژهای در کاهش نرخ بازگشت زندانیان به کشور دارد.
وی با تأکید بر وجود آمار ۲۰ درصدی بازگشت زندانیان به زندانهای کشور پس از آزادیشان، از ایجاد ۱۶ هزار شغل جدید و غنیسازی ۱۰ هزار شغل طی سه سال اخیر خبر داد و افزود: امروز ۷۰۰ واحد کارگاهی در زندانهای کشور وجود دارد که این تعداد در سه سال گذشته تنها ۴۰۰واحد بود و امروز توانستهایم با ساماندهی مشاغل کم بازده، میزان تولید ثروت در زندانهای کشور را افزایش دهیم.
هزینه هزار میلیارد تومانی زندانیان کشور
مطهرنژاد در ادامه سخنانش با اشاره به هزینههای زندانیان برای نظام، گفت: سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه آزادی زندانیان میشود که از این میزان ۳۰۰ میلیارد تومان آن از محل گلریزان و کمکهای مردمی و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع دولتی محقق میشود.
وی ادامه داد: البته این درحالی است که طبق برآوردهای انجام شده مبالغی نزدیک به همین رقم به طور سالانه صرف غذا، پوشاک و بهداشت زندانیان کل کشور میشود.
افزایش ۳۰ هزار شغل در میان زندانیان کشور در گرو بانکها است
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور همچنین به برنامه ریزی انجام شده برای ایجاد ۳۰ هزار شغل در میان زندانیان کشور اشاره و خاطرنشان کرد: درطول ۵ سال گذشته علی رغم مصوبه مجلس برای تخصیص وام این بنیاد امسال نیز همچون سنوات گذشته نتوانستیم وامهای مصوب مجلس را از بانکهای کشور اخذ کنیم. این درحالی است که ایجاد هر یک شغل در زندانها از دو آسیب در درون زندان و خانواده زندانیان به طور مستقیم جلوگیری میکند.
وجود ۴۲۰ هزار فرزند زندانی در کشور
وی در ادامه سخنانش به آمار اعلام شده از سوی یکی از مسئولین در خصوص وجود ۴۲۰ هزار فرزند زندانی در کشور افزود: وجود این تعداد نشان میدهد که نمیتوان نسبت به این قشر از جامعه بی تفاوت بود. چرا که معلولان، آسیب دیدگان و خانوادههای کم بضاعت هر یک تحت سرپرستی سازمانی قرار دارند و خانواده زندانیان از داشتن چنین سازمانهای حمایتی محروم هستند.
لزوم تغییر نگاههای مردم به زندانیان/۱۰ درصد از زندانیان کشور خطرناکند
مطهرنژاد در بخش دیگری از اظهاراتش با تأکید بر لزوم تغییر نگاه مردم به زندانیان اظهار داشت: متأسفانه دیدگاه مردم نسبت به زندانیان منفی است و این تصور در جامعه وجود دارد که خانواده زندانیان نیز مجرم هستند و این درحالی است که این نگاه باعث بروز مشکلاتی در امرار معاش و تحصیل فرزندان زندانیان کشور میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه بخشی از زندانیان کشور در ارتباط با مسائلی همچون مهریه، تصادفات رانندگی، مشکلات اقتصادی و … در زندانها به سر میبرند و شاید تنها ۱۰ درصد زندانیان کشور برای جامعه خطرناک باشند.
ایجاد ۱۶ هزار شغل جدید برای زندانیان
خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، رحیم مطهرنژاد بعدازظهر امروز در آیین افتتاحیه طرحهای اشتغالزایی زندانیان مازندران با اعلام اینکه در کشور ۱۶ هزار شغل جدید برای زندانیان ایجاد شده است، اظهار کرد: زندانیان در ۳۰۰ هزار واحد تولیدی، کشاورزی و خدماتی که با اعتباری بالغ بر ۵۵ میلیارد تومان با سرمایهگذاری داخلی بنیاد تعاون صورت گرفت مشغول بهکار هستند.
وی با اشاره به اینکه اگر حمایت بانکها را در ایجاد اشتغال زندانیان داشتیم ۳۰ هزار شغل دیگر ایجاد میشد، افزود: اگر برای زندانیان اشتغال ایجاد شود آسیب اجتماعی کمتری دامنگیر این قشر آسیبدیده میشود.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور با تاکید بر اینکه همه مسئولان به اشتغال زندانیان توجه ویژه داشته باشند، بیان کرد: پنجم خرداد سالروز حمایت از خانواده زندانیان بوده که بر این اساس هر زندانی در دوران محکومیت نیازمند حمایت مسئولان است.
این مسئول با بیان اینکه سالهای اخیر به آموزش زندانیان توجه ویژهای شده است، تصریح کرد: با همکاری فنی و حرفهای زندانیان از مهارت شغلی بهرهمند شدند که لازم است بعد از خروج از زندان شغل این افراد تضمین شود.
مطهرنژاد با اعلام اینکه در حال حاضر برای ۵۰ هزار زندانی کشور اشتغال ایجاد شد، بیان کرد: اگر حمایت بانکها را داشته باشیم این میزان افزایش مییابد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد تعاون زندانیان در سال ۹۱ و ۹۲ طرح آبیاری مکانیزه را در دستور کار خود قرار داد، خاطرنشان کرد: امسال طرح آبیاری مکانیزه در سیستان و بلوچستان در اراضی ۲ هزار و ۸۰۰ هکتاری انجام شد که این طرح در ۳۵ درصد اراضی کشور در طول سال انجام میشود.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه مسئولان به اشتغال زندانیان بعد از آزادی توجه ویژه داشته باشند، ادامه داد: برگشت زندانی به زندان حدود ۲۰ درصد است.
این مسئول با اعلام اینکه سالی ۵۰۰ میلیارد تومان هزینه آزادی برای زندانیان داده میشود، گفت: هزینه آزادی زندانیان از طریق مردم، مجلس و … تامین میشود.
مطهرنژاد با اشاره به اینکه اشتغال زندانیان نیازمند برنامهریزی سالانه است، افزود: به ازای هر زندانی سه تا چهار نفر از یک خانواده در معرض مشکلات فرهنگی و آسیبهای اجتماعی قرار میگیرند.
وی به حمایت مجلس از زندانیان اشاره کرد و گفت: پنج سال متوالی مجلس تصویب کرد تا بانکها برای اشتغال زندانیان وام قرضالحسنه با تنفس و اقساط بلندمدت در نظر گرفته شود اما بانکها با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و مقررات حاکم از پرداخت این تسهیلات امتناع کردند.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور افزود: به اندازه چهار برابر زندانی شاغل زندانی بیکار در کشور داریم.
این مسئول تصریح کرد: با توجه به زیرساختهای ایجاد شده برای اشتغال زندانیان هر زندانی براساس مهارتی که کسب کرد برای ایجاد شغلی مستقل نیازمند ۱۰ میلیون تومان وام بانکی که مجلس مصوب کرد است.
مطهرنژاد با بیان اینکه اشتغال زندانیان در بخشهای کشاورزی، خدماتی، صنعتی، دامی، باغداری، گل و گیاه و آبزیپروری است، اظهار کرد: هر واحد تولیدی به منظور اشتغالزایی نیازمند سرمایه است و اقساط بانکی برای اشتغال زندانیان با تضمین بنیاد تعاون قابل برگشت به بانک است.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۱۵ میلیون پرونده در مراجع قضایی در حال بررسی است، افزود: مردم باید ترغیب شوند تا علیه هم پرونده قضایی تشکیل ندهند.
مدیرکل بنیاد تعاون زندانیان کشور در پایان با اشاره به اینکه مردم باید آگاه باشند تا دعواهای حقوقی را به دعوای کیفری تبدیل نکنند، گفت: سالی هشت میلیون پرونده به پروندههای قضایی کشور اضافه میشود که این عامل سبب افزایش هزینه دولت میشود.
ایجاد ۵۰ هزار شغل برای زندانیان کشور
خبرگزاری فارس : مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور از ایجاد ۵۰ هزار شغل برای زندانیان کشور خبر داد و گفت: اجماع ملی به منظور کاهش زندانیان نیاز است.
رحیم مطهرنژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در بجنورد اظهار کرد: اکنون بار سنگین امورات زندانی، از زمان ورود به زندان تا زمانی که زندانی ساک خود را تحویل گرفته و این محل را ترک میکند با همه کمبودها و تنگناهایی که وجود دارد بر دوش قوه قضائیه است.
مطهرنژاد افزود: دستگاههایی به خاطر نحوه عملکرد در تولید زندانی نقش دارند اما عملا در کاهش مشکلات و یا اشتغال زندانیان سهمی ندارند.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه باید در این راستا به سمتی پیش رفت تا تولید زندانی در کشور کاهش یابد، تاکید کرد: با وجود افزایش تولید علم در کشور اما در حوزه فرهنگی و ورود شمار زیاد زندانیان به زندانها مشکل داریم.
مطهرنژاد با بیان اینکه بخشی از زندانیان را افراد ناتوان از پرداخت دیه تشکیل میدهند، تصریح کرد: پلیس باید موضوع معاینات فنی خودروها را جدی گرفته و در این زمینه سختگیری کند.
وی بیان داشت: نباید اجازه تردد موتورسیکلت و خودرو با راننده فاقد گواهینامه از سوی پلیس داده شود و در صورت وقوع هر سانحهای، باعث تولید زندانی خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور همچنین با یادآوری اینکه اگر بتوانیم اختلافات را مدیریت کنیم به طور حتم شمار زندانیان کاهش خواهد یافت، گفت: برای تحقق این برنامه باید فرهنگسازی لازم از سوی دستگاهها مرتبط و رسانهها انجام شود.
وی بیان داشت: با اعمال برخی سیاستها و رویکردها از جمله اعمال جریمه برای افراد متخلف، لازم است تا از ورود آنان به زندانها جلوگیری شود.
ایجاد ۵۰ هزار شغل توسط بنیاد تعاون زندانیان کشور
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی این بنیاد گفت: تاکنون ۵۰ هزار شغل توسط بنیاد تعاون زندانیان کشور ایجاد شده است.
وی بیان داشت: صرفا طی سه سال گذشته ۱۶ هزار شغل جدید با دست خالی توسط این بنیاد شکل گرفته است.
مطهر نژاد با اشاره به فعالیت ۳۰۰ واحد صنعتی، کشاورزی و تولیدی از جمله مزرعه پرورش آبزیان، دامپروری و … تصریح کرد: در صورت حمایت از بنیاد تعاون زندانیان قادر هستیم تا این تعداد واحد صنعتی و کشاورزی را به یک هزار واحد افزایش دهیم.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور گفت: قرار بود برای اجرای طرحهای اشتغالزایی زندانیان، تسهیلاتی ارائه شود که عملا تاکنون انجام نشده است.
ایجاد اشتغال در زندانها
خبرگزاری ایرنا : اصفهان-ایرنا- نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان گفت: باید در زندانها اشتغال ایجاد کرد تا زندانی به خانواده خود کمک کند.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید یوسف طباطبایی نژاد شامگاه شنبه در همایش بزرگ « خیرین در نسیم مهر» استان اصفهان افزود: ایجاد اشتغال برای زندانیان بهترین کمک برای این قشر و خانواده آنان است.
وی با بیان اینکه خیرین در این زمینه می توانند با ایجاد کارگاههایی کمک رسان باشند، افزود: زندانی باید در قبال کاری که انجام می دهد مانند وقتی که بیرون از زندان است حقوق دریافت کند.
امام جمعه اصفهان افزود: بیش از ۸۰ درصد زندانیان شغل ندارند و این موضوع در پیشگیری از وقوع مجدد جرم به عنوان یک اقدام مهم باید در دستور کار قرار گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان با بیان اینکه شهید لاجوردی اقدام به ایجاد شغل در زندانها کرد،افزود: این کار باید ادامه یابد زیرا برای سلامت جسمی و روحی و فکری زندانیان نیز مهم است.
وی تصریح کرد: ایجاد شغل فقط کار خیرین نیست و دستگاه های دولتی و دولت باید پیشقدم باشند و در این زمینه همه با هم فعالیت کنند.
آیت الله طباطبایی نژاد گفت: ۸۰ درصد از خانواده زندانیان فقیر هستند و با ایجاد کارگاه های اشتغال برای زندانیان و خانواده آنها می توان بسیاری از مشکلات آنها را برطرف کرد.
امام جمعه اصفهان با اشاره به اقدام های خوب خیرین اصفهان در کمک رسانی به زندانیان گفت: صدقه و کمک کردن به بنده خدا برای خداست و حسنات آن ۷۰۰ برابر است.
وی با بیان اینکه برخی از جرایم نیاز به زندانی کردن ندارد، گفت: لازم است قوه قضاییه مجازات های جایگزین زندان برای جرایم مالی غیر عمد در دستور کار قرار دهد که در چند سال اخیر در این زمینه کارهایی شده است.
نماینده ولی فقیه در اصفهان در ادامه سخنانش به موضوع یارانه ها نیز اشاره کرد و گفت : هر کس ماشین گران قیمت دارد نباید یارنه اش حذف شود و این معیار برای تشخیص نیاز و ثروت افراد کافی نیست.
وی افزود: برای مثال دولت به بعضی از جانبازان ماشین خارجی داده و عده ای از آنها این ماشینها را فروختند و خرج زندگی شان کردند و برخی ماشین خارجی خود را دارند.
وی تصریح کرد: یارانه جانبازی که برای این مملکت ایثار کرده نباید به خاطر اینکه یک ماشین خارجی به اسم او است حذف شود.
وی تاکید کرد: دولت باید در حذف یارانه با دقت و در نظر گرفتن همه جوانب زندگی مردم اقدام کند و بررسی وضع فقرا را هم به کمیته امداد بسپارد.
وی گفت: این اقدام دولت و معیار حذف یارانه جای تعجب و تاسف دارد.
همایش بزرگ «خیرین در نسیم مهر» شامگاه شنبه با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان، استاندار اصفهان، معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان زندانهای کشور و برخی از مسئولان استانی و کشوری در سالن کوثر اصفهان برگزار شد.
وضعیت اشتغال زندانیان پارس آباد مغان بررسی شد
خبرگزاری ایرنا : اردبیل – ایرنا – در جلسه ای با حضور مدیرکل زندان های استان ، دادستان عمومی و انقلاب پارس آباد ، مدیران عامل کشت و صنعت مغان و پارس و مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان پارس آباد وضعیت اشتغال زندانیان این شهرستان بررسی شد.
به گزارش روز جمعه ایرنا ، دادستان عمومی و انقلاب پارس آباد در این نشست با اشاره به وجود مرکز اشتغال زندانیان در این شهرستان در کنار شرکت های بزرگ کشت و صنعت و دامپروی مغان و پارس گفت: این همجواری فرصت مناسبی برای کمک به اشتغال زندانیان و خانواده های آنهاست.
رحیم گلزاده افزود: هر قدر زندانی و یا خانواده زندانی بتواند در تامین معیشت و هزینه زندگی خود موفق عمل کند به همان اندازه از مشکلات ناشی از ضعف اقتصادی آنها که گاهی مفاسد و آسیب هایی را به دنبال دارد می کاهد.
وی با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار تامین معیشت بر پیشگیری از بروز آسیب های اجتماعی و رفتارهای پرخطر اظهار کرد: وجود منبع درآمدی برای زندانیان و خانواده های آنها می تواند هم اقدام موثری در کاهش ناهنجاری های زندانیان باشد و هم دلگرمی برای خانواده های آنها که دچار آسیب های اجتماعی نشوند.
دادستان عمومی و انقلاب پارس آباد اشتغال زندانیان را عاملی مهم در باز اجتماعی کردن آنها دانست و گفت: جامعه پذیری زندانیان به هر میزان افزایش یابد به همان اندازه شاهد کاهش آسیب های اجتماعی در بین زندانیان و بازگشت دوباره آنها به زندان می شویم چرا که نداشتن شغل مناسب سبب گرایش به آسیب های اجتماعی و جرایم و وارد شدن خساراتی به پیکره جامعه می شود.
گلزاده همچنین با قدردانی از شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان در بکارگیری زندانیان بیان کرد: انتظار می رود در این زمینه با افزایش همکاری ها شاهد افزایش اشتغال زندانیان در کشت و صنعت و دامپروری مغان بوده و بتوانیم زمینه بازگشت سالم و مفید آنها را به جامعه فراهم کنیم.
مدیران عامل کشت و صنعت های مغان و پارس نیز در این نشست در سخنان جداگانه ای همکاری در زمینه اشتغال زندانیان را بسیاری ضروری دانسته و بر حمایت و پشتیبانی از این قشر آسیب پذیر در چهارچوب مقررات و قانون تاکید کردند.
علی حبیب پور مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان پارس آباد نیز گفت: در سه ماه گذشته در مجموع ۳۵ نفر با حمایت انجمن و کاهش زندانیان تحت قرار آزاد شدند و خانواده ۱۲۱نفر از زندانیان مورد حمایت مادی و معنوی قرار گرفتند.
اشتغال کلید اصلی معضل زندانیان است
خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حمیدرضا علیاکبری بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کلید اصلی معضل زندانی، خانواده زندانی و زندانی آزاد شده، اشتغال است، اظهار کرد: آمارها نشان میدهد اصلاح و تربیت در حوزه مراقبت پس از خروج زندانی عملکرد موفقی داشته است.
وی بازگشت به زندان زندانیان آزاد شده در جهان را ۳۰ درصد عنوان کرد و افزود: بازگشت به زندان در ایران ۲۲ درصد اعلام شده و کمتر از مقیاس جهانی است.
علیاکبری با تاکید بر مراقبت پس از زندان، بیان کرد: مشاوره، آموزش و کمک به اشتغال سه محور مراقبت از زندان محسوب میشود.
مدیرکل اقدامات تامینی سازمان زندانها به بازگشت ۲.۷ درصدی زندانیان به زندانها اشاره کرد و گفت: موضوع مذکور نشان میدهد مشکل اصلی مردم اشتغال است.
وی توانمند کردن زندانیان و خانوادهها آنها را از برنامه سازمانهای حمایت از زندانیان خواند و تصریح کرد: حمایت از خانواده زندانیان گداپروری نیست.
علیاکبری خواستار فراهم کردن شرایط برای ایجاد اشتغال زندانیان در زندانها شد و اظهار کرد: زندانی با حرفهآموزی و اشتغال میتواند به خانواده خود کمک کند.
مسائل مالی بیشترین جرایم زندانیان غیر عمد گیلان
مدیرکل زندانهای گیلان نیز در جمع خبرنگاران جرم ۸.۵ درصد از زندانیان گیلان را غیر عمد عنوان کرد و گفت: مسائل مالی بیشترین جرایم زندانیان غیر عمد در استان را تشکیل میدهد و تصادفات در رتبه دوم است.
سید حمید حسینی به آزادی ۴۷۳ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال گذشته در گیلان اشاره کرد و افزود: تعداد ۳۰۰ نفر در بنیاد تعاون ایجاد اشتغال داشتیم.
وی با بیان اینکه در مجموع برای دو هزار نفر از زندانیان گیلان ایجاد اشتغال شده است، تصریح کرد: سال گذشته تعداد ۱۸۹ نفر از زندانیان جرایم عمد در استان آزاد شدند.
حسینی کمک به زندانیان در گیلان را دارای تنگناهایی خواند و بیان کرد: مساعدت خیران و مسئولان در حمایت از خانواده زندانیان اثرگذار است.
مدیرکل زندانهای گیلان خواستار کاهش مشکلات ناشی از حبس زندانیان شد و اظهار کرد: ایجاد اشتغال بهویژه اشتغال خانگی در توانمندی خانواده زندانیان حائز اهمیت است.
ایجاد اشتغال برای زندانیان باید در اولویت مدیران اجرایی قرار گیرد
خبرگزاری ایرنا : ایلام – ایرنا – فرماندار آبدانان گفت: ایجاد اشتغال برای زندانیان باید در اولویت مدیران اجرایی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، مجید عسگری شامگاه سه شنبه در جمع اعضای هیات مدیره انجمن حمایت از زندانیان این شهرستان با اشاره به اینکه زندانی ها افرادی از جامعه هستند که بیشتر به توجه نیاز دارند، اظهار کرد: انجمن حمایت از زندانیان در سنوات گذشته اقدامات خوبی انجام داده است اما مشکلات خانواده های این قشر زیاد است.
وی افزود: لازم است که متولیان امور با فرا گیر کردن آموزش های حرفه ای و تخصصی در ندامتگاه ها، زندانیان را در موضوع های اقتصادی و اشتغالزایی دخالت داده تا آنان بتوانند بصورت آبرومندانه ای پس از آزادی معاش خود و خانواده را تامین کنند.
عسگری تاکید کرد: همه نهادهای فرهنگی و قضایی، خیرین و تشکل های مردمی باد تمام تلاش خود را بکار گیرند تا ضمن کاهش جرایم و افزایش آمار زندانیان، زمینه آزادی و بازگشت به آغوش گرم خانواده برای زندانیان شهرستان مهیا شود.
۱۱۸ نفر در شهرستان آبدانان بخاطر جرایم مختلف زندانی هستند که ۸۰ درصد آنان را زندانیان مالی تشکیل می دهند.
شهرستان ۶۰ هزار نفری آبدانان در ۱۷۰ کیلومتری جنوب غربی استان ایلام قرار دارد.
توجه اداره کل زندان های آذربایجان شرقی به اشتغال خانواده زندانیان
خبرگزاری مهر : اهر – مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی آذربایجان شرقی گفت: یکی از سیاست های سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی اشتغال زایی خانواده های زندانیان است.
به گزارش خبرنگار مهر، میرعلی اکبر بنی هاشمی سه شنبه در مراسم افتتاح ساختمان انجمن حمایت از زندانیان شهرستان اهر اظهار داشت: بر اساس سیاست های سازمان زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی در خصوص اشتغال زایی برای خانواده های زندانیان، سال گذشته برای یک هزار و ۸۰۰ نفر از خانواده های زندانیان آذربایجان شرقی زمینه اشتغال فراهم شده است.
وی در ادامه با اشاره به لزوم همت همگانی برای تحقق این امر و در نتیجه کاهش بخشی از مشکلات اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر بخش های دولتی و خصوصی در راستای اشتغال خانواده های زندانیان اعلام آمادگی کنند آماده همکاری با آنها هستیم.
مدیرکل زندان ها و اقدامات تأمینی و تربیتی آذربایجان شرقی در پایان با بیان اینکه انجمن حمایت از زندانیان شهرستان اهر جزء ۱۷ انجمن برتر کشور است، گفت: علاوه بر این انجمن، انجمن های حمایت از زندانیان شهرستان های مراغه، میانه و تبریز نیز در آذربایجان شرقی فعال هستند.
گفتنی است ساختمان انجمن حمایت از زندانیان شهرستان اهر در دو طبقه با ۲۴۰ مترمربع زیربنا و با هزینه بیش از ۷۰۰ میلیون ریال توسط انجمن حمایت از زندانیان و خیران شهرستان ساخته شده و در مراسم افتتاح آن تعدادی از خیران که با انجمن حمایت از زندانیان شهرستان اهر همکاری می کنند نیز تجلیل شدند.
افزایش ۱۵ درصدی حقوق و دستمزد زندانیان در سال ۹۴
خبرگزاری میزان : مدیر عامل بنیاد تعاون زندانیان کشور از افزایش ۱۵ درصدی دستمزد زندانیان در سال ۹۴ خبرداد.
رحیم مطهرنژاد در گفت وگو با خبرنگار قضایی میزان اظهار داشت: حقوق و دستمزد زندانیان طبق مصوبه هیئت مدیره بنیاد تعاون در سال جدید ۱۵درصد افزایش خواهد یافت.
وی گفت: ایجاد درآمد مستمر و پایدار برای مددجویان در دوران محکومیت و پس از آن به منظور کاهش تکرار جرم از مهم ترین اهداف بنیاد تعاون است.
مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان کشور با بیان اینکه توسعه و تقویت اشتغال به عنوان موثرترین عامل اصلاح و تربیت و کاهش بازگشت مجدد به زندان است، اضافه کرد: زمینه اشتغال ۵۰ هزار زندانی در ۲۰۰ رشته حرفه آموزی در کشور فراهم شده است.
مطهرنژاد با توجه به اینکه هدف اصلی اشتغال مددجویان صرفاً پرداخت حقوق و دستمزد نیست، تاکید کرد: هدف اصلی تغییر رفتار مددجویان در کنار اقدامات اصلاحی و تربیتی است، بسیاری از مددجویان هیچ حرفه و شغلی نداشته و این یکی از مهمترین عوامل بزهکاری و گرفتاری آنها است. از این رو هدف اصلی بنیاد تعاون ایجاد شرایط مناسب برای مهارت آموزی مددجویان و اشتغال آنان در دوران محکومیت است تا پس از آزادی زندگی و شغل شرافتمندانهای داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: خیرین و صاحبان صنایع و مشاغل که همواره در خصوص آزادی مددجویان پیش قدم هستند در خصوص اشتغال مددجویان در دوران محکومیت و پس از آزادی نیز ما را یاری دهند و با ایجاد شغل برای مددجویان علاوه بر اجر معنوی به فعالیتهای اقتصادی مولد هم کمک کنند.
بر اساس آمار ارائه شده بازگشت مددجویانی که در دوران محکومیت به مهارت آموزی و اشتغال مشغول بودهاند و پس از آزادی اشتغال آنها مدیریت شده تا ۱۰ برابر از ورودشان به زندان کاسته شده است.
بانک اطلاعاتی توانمندیهای زندانیان کرمانشاه
خبرگزاری فارس : مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: طبق تفاهمنامهای بین ادارات تعاون و زندانها، بانک اطلاعاتی توانمندیهای زندانیان کرمانشاه تهیه میشود.
داوود یاوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه از انعقاد تفاهمنامهای بین ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و ادارهکل زندانهای استان کرمانشاه خبر داد.
وی هدف از انعقاد این تفاهمنامه را توانمندسازی مددجویان، ایجاد انگیزه و کاهش بازگشت آنان به زندان عنوان کرد و افزود: فراهم کردن بستر مناسب برای فرهنگ کارآفرینی، تربیت نیروهای جوان، مستعد و کاهش بیکاری از دیگر اهداف تفاهمنامه مذکور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تصریح کرد: طی این تفاهمنامه ادارهکل زندانها نیز متعهد شده بانک اطلاعاتی کاملی را بهمنظور شناسایی استعدادها و تواناییهای زندانیان در اختیار این ادارهکل قرار دهد.
به گفته یاوری، ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمانشاه نیز موظف شده مددجویان معرفی شده را با اولویت قرار دان شرایط معیشتی آنان به مراکز کاریابی معرفی کند.
وی خاطرنشان کد: مددجویان همچنین از طریق کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات کارآفرینی، خوداشتغالی و مشاغل خانگی معرفی میشوند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه برنامهریزی در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی را عاملی اثربخش برای ایجاد فرصتهای شغلی در بین زندانیان برشمرد.
اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال زندانیان مددجو در بودجه ۹۴
خبرگزاری جام نیوز : نمایندگان مجلس در بودجه ۹۴ مصوب کردند ۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال زندانیان مددجو اختصاص یابد.به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (یکشنبه) خانه ملت و در ادامه رسیدگی به لایحه بودجه ۹۴، بندهای (ز) و (ح) تبصره ۱۶ این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
طبق مصوبه مجلس، به منظور تأمین کسری اعتبارات دیه محکومان معسر و مواردی که پرداخت خسارات بر عهده بیتالمال یا دولت است، وزارت دادگستری مجاز شد، حداکثر تا ۵۰ درصد از مازاد منابع درآمد سالانه با احتساب هزینه صندوق تأمین خسارتهای بدنی موضوع بندهای (هـ) و (و) ماده ۱۱ قانون اصلاح قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل شخص ثالث مصوب ۱۶/۴/۱۳۸۷ را از محل اعتبارات ردیف ۴۷ – ۵۳۰۰۰۰ جدول شماره ۹ این قانون دریافت و هزینه کند.
مدیرعامل صندوق مزبور مکلف است با اعلام وزیر دادگستری مبلغ یادشده را به نسبت در مقاطع سهماهه در اختیار وزارت دادگستری قرار دهد.
خانه ملتیها مقرر کردند، به منظور پرداخت تسهیلات جهت اشتغال مددجویان سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور و خانواده زندانیان مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال از محل منابع تسهیلاتی نظام بانکی تخصیص داده میشود. سود تسهیلات مذکور از محل منابع پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۳۹۴ کلکشور تأمین و توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در وجه بانک عامل پرداخت میشود. دستورالعمل مربوط توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری وزارت دادگستری تدوین و پس از تصویب شورای پول و اعتبار به بانکهای عامل ابلاغ میشود
سرمایه گذاری میلیاردی برای اشتغال زندانیان هرمزگان
خبرگزاری ایسنا : مدیر کل زندانهای هرمزگان گفت: از محل اعتبارات بنیاد تعاون و حرفهآموزی زندانیان استان بیش از شش میلیارد و ۱۲۲ میلیون ریال برای اشتغال زندانیان سرمایهگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، اکبر سلیمانی افزود: این سرمایه گذاری در بخشهای کشاورزی، صنعت، خدماتی و دامپروری انجام شده که برای ۲۲۲ مددجو شغل مولد ایجاد شده است.
وی ازحمایتهای لازم برای رونق و توسعه اشتغال مددجویان در استان خبر داد و بیان کرد: اشتغال مولد مددجویان نیز ۲۸ درصد بیشتر از پارسال است.
سلیمانی با بیان این که هرمزگان از ظرفیتهای زیادی برای اشتغال برخوردار است گفت: هماکنون ساخت گلخانه در میناب، نهالستان در حاجیآباد و کارگاه تولیدی صنعتی در بندرعباس در انجام و پیگیری است که برای ۸۰ نفر از مددجویان شغل ایجاد میشود.
زمینه اشتغال زندانیان پس از گذراندن دوران محکومیت فراهم شود
خبرگزاری تسنیم: استاندار یزد با اشاره به اینکه برخی از زندانیان با مشکلات مالی روبرو هستند، گفت: باید به وسیله آموزش شغلی به زندانیان، زمینه اشتغال آنها پس از آزادی را فراهم کنیم.
سید محمد میرمحمدی پیش از ظهر امروز در آیین تکریم و معارفه مدیران پیشین و جدید زندانهای استان یزد با اشاره به شرایط فرهنگی و اجتماعی استان یزد، اظهار داشت: زندان در استان یزد از شرایط خاصی برخوردار است.
وی با تاکید بر تاثیر فرهنگ و تدین مردم یزد در کاهش جرائم توسط افراد بومی، عنوان کرد: زندان مرکزی برای خودیابی و خودسازی است و کسانی که مرتکب جرم شدهاند، در این مرکز فرصت مناسبی پیدا میکنند تا بتوانند به بازسازی خود برای ورود به جامعه بپردازند.
استاندار یزد با اشاره به اینکه در برخورد با مجرم باید ابتدا علت وقوع جرم را شناسایی و مطابق با آن علت با وی برخورد داشت، تاکید کرد: عوامل متعددی سبب ارتکاب جرم میشود که از جمله مهمترین این عوامل، میتوان به عصبانیت، غفلت، مسائل اقتصادی و بیماریهای روحی و روانی اشاره کرد.
میرمحمدی خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد، مشکلات اقتصادی سبب ارتکاب جرم شده و مجرم با مشکلات اقتصادی روبرو است که باید برای این موضوع برنامهریزی مناسب انجام داد تا آنها بتوانند در مدت حضور خود در زندان به فراگیری شغلی پرداخته و پس از آزادی از زندان، به وسیله این شغل صاحب درآمده شده و زندگی خود را اداره کنند.
وی ادامه داد: در صورتی که با هر زندانی به صورتی که شرایط وی ایجاب میکند رفتار شود، این زندانی راه اصلاح را بهتر طی میکند و پس از آزادی از زندان، به ارتکاب جرم دوباره تن نمیدهد.
استاندار یزد افزود: در ارزشهای ما، برای مرتکبین جرم راه توبه باز است و وظیفه ما این است که شرایط را برای این افراد فراهم کنیم که با توبه، بتوانند اصلاح شوند و در مسیر حق قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه در استان یزد بخش عمدهای از زندانیان را زندانیان غیر بومی تشکیل میدهند، گفت: حضور زندانیان غیر بومی در استان یزد یکی دیگر از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و باید به نحوی نظارت بر این افراد را بیشتر کنیم تا مشکلات رفع شود.
میرمحمدی با تاکید بر این مطلب که باید به جایی برسیم که تعداد زندانیان در کشور کم شود و به دنبال آن شاهد کاهش میزان جرم و جنایت در کشور شویم، گفت: برای اینکه بتوانیم این کار را انجام دهیم باید مراقبت و نظارت به خوبی وجود داشته باشد تا کسی به خود اجازه ارتکاب جرم ندهد.
ایجاد اشتغال برای ۱۴۸۳ زندانی خراسان جنوبی
خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، علی هاشمی پیش از ظهر امروز در آیین افتتاح کارگاه حرفهآموزی و اشتغال زندان مرکزی بیرجند اظهار داشت: موضوعات فرهنگی در سطح زندانهای خراسان جنوبی به صورت جدی دنبال میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۲ روحانی در زندانهای استان برای اقامه نماز جماعت حضور دارند، تصریح کرد: تمامی کارهای فرهنگی، تربیتی و ورزشی که در سطح زندانهای استان انجام میشود با محوریت قرآن و نماز است.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی به فعالیتهای حرفهآموزی و اشتغال در زندانهای استان اشاره کرد و گفت: سهم حرفهآموزی این اداره کل در سال جاری یکهزار و ۸۷۱ نفر بوده است.
هاشمی از برگزاری ۶۳ دوره حرفهآموزی و اشتغال در سطح زندانهای استان طی این مدت خبر داد و افزود: تعداد یکهزار و ۴۳۴ نفر از زندانیان در این دورهها شرکت کردهاند.
وی اضافه کرد: از این تعداد ۲۸ دوره در زندان مرکزی بیرجند برگزار شده و تعداد ۷۸۲ نفر در این دورهها شرکت کردهاند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین طبق برنامه ابلاغی از سوی سازمان امسال باید یکهزار و ۲۱۶ گواهینامه حرفهآموزی برای زندانیان صادر شود که در شش ماهه نخست سال جاری تعداد ۸۳۲ نفر از زندانیان استان موفق به اخذ گواهینامه شدند.
هاشمی با بیان اینکه در بخش اشتغال مولد سهم این اداره کل از برنامههای ابلاغ شده توسط سازمان ۵۸۰ نفر بوده است، تصریح کرد: در شش ماهه نخست امسال ۱۰۰ درصد این اشتغال محقق شده و برای ۵۸۳ زندانی اشتغال مولد ایجاد شده است.
وی ادامه داد: این زندانیان در بخشهای صنعتی، کشاورزی، عمران، صنایع دستی، تولیدی و خدمات درآمدزا مشغول به کار شدهاند و دارای اشتغال مولد و پایدار هستند.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی گفت: همچنین در این بازه زمانی تعداد ۹۰۰ نفر در بخشهای مختلف شامل صنایع دستی خودجوش و خدمات غیردرآمدزا مشغول به فعالیت شده و دارای اشتغال غیرمولد هستند.
وی با بیان اینکه در مجموع طی این مدت برای یکهزار و ۴۸۳ نفر از زندانیان استان اشتغال مولد و غیرمولد ایجاد شده، یادآور شد: از این تعداد ۷۸۹ مورد اشتغال مولد و غیرمولد در زندان مرکزی بیرجند ایجاد شده است.
معاون سلامت، اصلاح و تربیت اداره کل زندانهای خراسان جنوبی، درصد بازگشت مجدد زندانیان در بندهایی که مشاورههای روانی و اشتغال در آن دنبال شده است را بین سه تا چهار درصد عنوان کرد و گفت: این در حالی است که حدود ۴۴ تا ۴۵ درصد از زندانیانی که در سایر بندها هستند دوباره به زندان باز میگردند.
هاشمی افزود: بنابراین باید اعتباراتی در اختیار بنیاد توسعه تعاون زندانیان قرار بگیرد تا این بنیاد بتواند به صورت جدیتر در زمینه اشتغال زندانیان فعالیت کند و نیاز است که به خراسان جنوبی توجه ویژه و خاصی در این ارتباط شود.
وی با بیان اینکه اعتبارات مرکز مراقبت بعد از خروج اداره کل زندانهای استان در سال گذشته ۶۳۸ میلیون تومان بوده است، خاطرنشان کرد: مقدار این اعتبار در سال جاری کاهش یافته بطوریکه از ابتدای سال جاری تاکنون در این ارتباط ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته است.
اشتغال ۷۰۰ زندانی استان بوشهر در مراکز حرفهآموزی
خبرگزاری فارس : به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان، حمیدرضا حیدری ظهر امروز در بازدید از زندان دشتستان اظهار داشت: اداره کل زندانهای استان بوشهر برنامههای متنوعی برای بهبود وضعیت فرهنگی در زندانها اجرایی کرده و شاهد نتایج ارزشمندی نیز در این راستا هستیم.
وی افزود: ارائه آموزشهای اشتغال و ایجاد شغل پایدار برای زندانیان از برنامههای مهم اداره کل زندانهای استان است که امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
مدیرکل زندانهای بوشهر خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته ۷۰۰ نفر از زندانیان این استان در مراکز اشتغال و حرفهآموزی مشغول کار و فعالیت هستند.
حیدری تصریح کرد: امیدواریم این روند با شتاب و سرعت بیشتری در سال جاری و آینده ادامه پیدا کند و شاهد اشتغال هزار نفر از زندانیان در مراکز اشتغال و حرفهآموزی استان بوشهر باشیم.
این مسئول با اشاره به فعالیتهای بنیاد تعاون استان نیز بیان کرد: در زندانهای بوشهر وضعیت بنیاد تعاون روبه رشد و توسعه است و امیدواریم با توجه به استعدادها و ظرفیتهای این استان در آینده پیش رو شاهد رشد و توسعه بیشتر امر اشتغال مددجویان در زندانهای استان باشیم.
وی متذکر شد: طرح پرورش میگو دلوار، کارگاه تولید لامپهای کم مصرف، مجتمع کشاورزی و دامپروری دشتستان و کارگاه چوب زندان مرکزی از طرحهای مهم این بنیاد است.
رشد ۳۰ درصدی اشتغالزایی در زندانهای مازندران
خبرگزاری فارس : مدیرکل زندانهای مازندران از رشد ۳۰ درصدی اشتغالزایی در زندانهای استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل زندانهای مازندران، علیاکبر غفاریان اظهار داشت: اشتغال حرفهآموزی زندانیان یکی از سیاستهای کاری و اولویتهای مهم سازمان زندانهای کشور در کاهش آسیب اجتماعی و بروز رفتارهای پرخطر به شمار میآید.
وی گفت: براین اساس این اداره کل نیز از ظرفیت موجود در کارگاههای داخل زندانها حداکثر استفاده را کرده تا زندانیان واجد شرایط با کسب مهارت و درآمدزایی برای تأمین هزینههای خانواده خود در کارگاهها مشغول فعالیت شوند.
وی اظهار امیدواری کرد: با توجه به برنامهریزیهای انجام شده برای افزایش ظرفیت کارگاهها و همچنین همکاری بیش از پیش بنیاد تعاون در زمینه اشتغال زندانیان تلاش میکنیم آمار فعلی را افزایش دهیم.
این مسئول گفت: در پنج ماه گذشته بیش از هزار و ۸۲۰ نفر از زندانیان در کارگاههای مختلف این استان مشغول به کار شدند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته بیش از ۳۰ درصد افزایش داشت.
وی درباره انواع جرائم در استان گفت: بیشک نوع جرم با توجه به شرایط اقلیمی و محیطی و همچنین اعتقادات دینی و مذهبی و موقعیت اقتصادی و اجتماعی در مناطق مختلف از یک کشور متفاوت بوده و شاخصههای متعددی هم در شکلگیری نوع جرم دخالت دارند اما جرائم غیرعمد دارای تعریفی مشخص است و جرائمی همچون تصادفات رانندگی منجر به فوت، حوادث رانندگی، صدور چک بلامحل، مهریه، نفقه و دیگر محکومیتهای مالی را شامل میشود که متهم قصد مجرمانه نداشته و به دلیل سهلانگاری و بیاحتیاطی مرتکب جرم شد.
غفاریان افزود: در استان مازندران بر مبنی آمار موجودی زندانها تقریباً ۴ درصد از کل جمعیت کیفری را زندانیان جرائم غیرعمد تشکیل میدهند که امیدواریم با تلاش مسئولان مراجع قضایی استان و کمک نهادهای مردمی و خیران از میزان این جمعیت کاسته شود.
وی افزود: ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند از سال ۱۳۸۰ در استان شروع به کار کرد و در این مدت با کمکهای مردمی و اعتبارات مصوب موفق شد بیش از ۳ هزار و ۳۵۰ نفر از زندانیان واجد شرایط را از بندهای زندان آزاد و خدمت بزرگی به جامعه انسانی و اجتماعی ارائه دهد.
غفاریان یادآور شد: ستاد دیه همواره از بدو تأسیس در استان مازندران در ماه مبارک رمضان جشن گلریزان را با هدف جمعآوری کمکهای خیرین برای آزادسازی زندانیان بیبضاعت و نیازمند در شهرستاهای مختلف استان برگزار کرد.
مدیرکل زندانهای مازندران تصریح کرد: در سال جاری علاوه بر مرکز استان در ۹ شهرستان استان مازندران جشن گلریزان با حضور پر شور خیران از اقشار مختلف مردم برگزار شد و در یک ماه گذشته تعداد شت نفر از زندانیان با مبلغ ۱۳۲ میلیون ریال از زندان آزاد شدند و انتظار میرود حداقل تعداد ۳۰ نفر دیگر از این کمکها استفاده و زمینه آزادی آنان فراهم شود.
وی افزود: با توجه به اعتبارات تخصیصی دولت و پیگیرهای ستاد دیه کشور در پنج ماهه اول سال جاری مقدمات آزادی تعداد ۱۸۰ نفر از زندانیان نیز فراهم و این افراد به آغوش خانواده و جامعه اجتماعی بازگشتند.
مدیرکل زندانهای استان به مسئله عفو مقام معظم رهبری به مناسبت عید فطر امسال اشاره کرد و گفت: با این اتفاق مشکلات زنان سرپرست خانوار تا حدود زیادی از بین میرود و همچنین بروز رفتارهای پرخطر اجتماعی به حداقل ممکن کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: به مناسبت عفو عید فطر تعداد ۲ هزار و ۹۸۶ پرونده مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد ۴۰۵ نفر با برخورداری از شرایط و ضوابط عفو آزاد شدند و برای تعداد ۸۱۶ پرونده موجبات تقلیل و کاهش مدت زمان حبس و یا جزای نقدی فراهم شد و تعداد یک هزار و ۷۶۵ مورد پرونده در حال بررسی است البته این آمار به صورت روزانه تا پایان عملیات اعمال عفو متغییر بوده و در پایان اجرای دستورالعمل آمار قطعی اعلام خواهد شد.
مدیرکل زندانهای استان مازندران در خصوص برنامههای اصلاحی و تربیتی در ماه مبارک رمضان گفت: در این ماه با بهرهگیری از ۲۲ روحانی به صورت تمام وقت، ساعتی و اداری اقدامات بسیار مطلوب در زمینه فعالیتهای فرهنگی، دینی و مذهبی و اجرای برنامههای اصلاحی و تربیتی انجام شد.
وی ادامه داد: از جمله آن ۱۳ هزار و ۲۴۸ نفر از زندانیان در کلاسهای آموزشی قرآن شرکت کردند و ۳۰۰ مرتبه ختم قرآن کریم در زندانهای استان به صورت انفرادی و گروههای ۳۰ نفره و ۶۰ نفره طبق برنامه روزانه هر روز یک جزء انجام گرفت.
وی اضافه کرد: برگزاری ۴۶۵ جلسه تلاوت نور، مسابقات کتابخوانی با موضوعات مختلف، اجرای طرح قرآنی ۱۴۴۷ با شرکت بیش از ۵ هزار نفر، اجرای مسابقات ورزشی به مناسبت ماه مبارک رمضان، برپایی شب شعر، مراسم قرآن به سر از دیگر فعالیتهای ماه مبارک رمضان محسوب میشود.
غفاریان با بیان اینکه در چند ماه اخیر تعداد ۱۸ هزار نفر مددجو در کلاسهای آموزشی روخوانی و روانخوانی، تجوید، تفسیر و مفاهیم و حفظ قرآن کریم شرکت کردند، خاطرنشان کرد: در ادامه برنامه اصلاحی بیش از ۵۲۰ جلسه تلاوت نور در زندانهای استان با حضور پرشور زندانیان و پرسنل برگزار شد
مهارتآموزی به زندانیان یکی از راهکارهای مهم کاهش آسیب در جوامع است
خبرگزاری ایسنا : اشتغال زندانیان، یا به قول بهتر مهارتآموزی به زندانیان یکی از راهکارهای مهم کاهش آسیب در جوامع است و همگان بر این اعتقادند که از آنجا که بسیاری از آسیبهای اجتماعی ناشی از بیکاری و البته فقدان هرگونه مهارت اشتغال است آموزش مهارت به زندانیان علاوه بر تأمین مالی آنان و حتی خانوادههایشان در دوران گذران محکومیت، امید به اشتغال و پذیرش مجدد در جامعه و عدم بازگشت آنان را فراهم میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی این شرایط در قالب فعالیتهای بنیاد تعاون زندانیان ایجاد میشود و مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه یکی از واحدهای فعال در این زمینه است که با آموزش و بکارگیری زندانیان در حوزههای مختلف شغلی شرایط مهارتآموزی و درآمدزایی را برای آنان فراهم میکند و تولید بیش از ۵۰ درصد پسته ساوه در این مجتمع از دستاوردهای این واحد عنوان شده است.
عباس اصغریمقدم مدیر مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه در اینباره اظهار کرد: این مجتمع یکی از واحدهای بنیاد تعاون زندانیان کشور و یکی از بازوهای اقتصادی این سازمان در جهت اشتغال و حرفهآموزی برای زندانیان است.
وی ادامه داد: زندانیانی که به تشخیص قاضی میتوانند دوران محکومیت را خارج از زندان سپری کنند با اشتغال در این مجتمع علاوه بر گذراندن این دوران، شرایط کسب درآمد برای تأمین هزینه خانواده را پیدا میکنند.
اصغریمقدم از اشتغال و حرفهآموزی به عنوان راهکاری مهم در اصلاح و تربیت مددجویان یاد کرد و افزود: بنیاد تعاون زندانیان کشور با ایجاد زمینه اشتغال برای مددجویان سالانه اشتغال ۴۸ هزار نفر و اعطای مدارک فنی و حرفهای بیش از ۷۰ هزار نفر مددجو را انجام میدهد.
وی تصریح کرد: اشتغال و حرفهآموزی مددجویان در این مجتمع مهمترین راهکاری است که موجب میشود زندانی چه در دوران محکومیت و چه پس از آن با حداقل درآمدزایی بتواند بخشی از نیاز معیشتی خود و خانواده را برطرف کند تا خانواده در نبود وی به دلیل مشکلات مالی دچار آسیبهای اجتماعی احتمالی نشود.
اصغریمقدم گفت: در این مجتمع روزانه بیش از ۸۰ زندانی رأی باز مشغول به کار و حرفهآموزی هستند که به آنها گواهینامه فنی و حرفهای نیز داده میشود.
به گفتهی وی، مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه دارای ۳۵۰ هکتار اراضی کشاورزی به همراه ۶ حلقه چاه آب است که ۲۴۰ هکتار آن به باغ پسته به ارقام فندوقی، احمدآقایی، اکبری و کله قوچی اختصاص دارد و مابقی نیز به طور متناوب زیر کشت محصولات زراعی گندم، جو و ذرت است.
وی با اشاره به اینکه در این مجتمع در هر هکتار هفت تن پسته تولید میشود، افزود: هماکنون با آغاز برداشت پسته در این مجتمع زمینه اشتغال حدود ۱۰۰ نفر فراهم شده است.
اصغریمقدم گفت: کار برداشت پسته در این مجتمع از اواخر شهریور آغاز میشود و تا نیمه مهرماه ادامه دارد و پیشبینی میشود امسال رشد قابل ملاحظهای در میزان برداشت داشته باشیم.
وی با بیان اینکه این مجتمع توسط بنیاد تعاون زندانیان کشور با هدف ایجاد اشتغال و حرفهآموزی برای زندانیان احداث شده است، اضافه کرد: این مجموعه توانسته به طور میانگین زمینه اشتغال حدود ۸۰ زندانی را فراهم کند.
مدیر مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه در ادامه با اشاره به تولید نهال پسته در این مجتمع گفت: سالانه ۱۵۰ هزار تن نهال در این مجتمع تولید و در بین کشاورزان منطقه توزیع میشود.
وی با اشاره به فعالیت ترمینال فرآوری و ضبط پسته این مجتمع نیز افزود: این ترمینال فرآوری در زمینی به مساحت دو هزار مترمربع برای میدان پسته و ۴۰۰ مترمربع بتنریزی برای محل نصب دستگاههای فرآوری و احداث سوله مددجویان احداث شده است.
اصغریمقدم با اشاره به اینکه توجه به فرآوری پسته، موجب ایجاد ارزش افزوده بیشتر خواهد شد، اظهار کرد: در کارگاه فرآوری پسته مجتمع کشت و صنعت کوثر روزانه ۳۰ تن پسته فرآوری میشود.
وی ادامه داد: این کارگاه شامل بخشهای پوستکن، پوکگیر، شستوشو، نمگیر، نوار تست و خشککن درجهبند و بستهبندی است که در این پروسه پوست تازه و رویی پسته جدا میشود و پس از جداکردن پستههای پوک، پستههای مرغوب شستوشو میشود.
اصغریمقدم با بیان اینکه در این مرکز پس از پوستگیری اولیه از پسته رطوبت آن نیز گرفته میشود، اضافه کرد: درجهبندی پستهها در قالب خندان یا بسته بودن و نیز بستهبندی از دیگر مراحل فرآوری پسته در این کارگاه است.
علی رحیمی مسئول فنی و اجرایی و مربی آموزش فنی و حرفهای مجتمع کشت و صنعت کوثر ساوه نیز تجهیز کارگاه فرآوری و بستهبندی پسته، ورود به عرصه دامپروری، کارگاه گلابگیری و راهاندازی کارگاههای صنایع دستی را از جمله فعالیتهای این مجتمع دانست.
وی همچنین از تولید کود ورمیکمپوست نیز خبر داد و افزود: در این مجتمع سالانه ۵۰۰ تن کود ورمیکمپوست تولید و ضمن استفاده از کود تولید شده در باغات و مزارع موجود، مابقی آن روانه بازار مصرف میشود.
به گفته رحیمی، پرورش ماهی گرمابی نیز از دیگر طرحهای این مجتمع است که با هدف استفاده بهینه از منابع آبی موجود، ایجاد شغل برای مددجویان و افزایش تولید آبزیان شهرستان انجام میشود.
وی بیان کرد: هماکنون چهار هزار قطعه بچه ماهی گرمابی از نوع کپور در استخرهای دو منظوره این مجتمع رهاسازی شده است.
وی ادامه داد: همچنین با هدف ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مددجویان، فعالیت ۴۰ کلنی زنبور عسل در این مجتمع در زمینه تولید عسل نیز در حال اجراست.
وی تصریح کرد: به بار نشاندن ۲۴۰ هکتار باغات پسته، احداث ترمینال فرآوری ضبط پسته، فعالیت به عنوان مرکز آموزش فنی و حرفه ای کوثر در رشتههای هرس، پیوند، زراعت کار، پسته کار و باغبانی، تشکیل دورههای آموزشی کشاورزی و پستهکاری در این مرکز برای کشاورزان و کارشناسان، احداث باغ گل محمدی و کارگاه گلابگیری، احداث کارگاه تولید تابلوفرش در بند زنان زندان، کارگاه معرقکاری، تولید قارچ، تولید صنایعدستی و بستهبندی در زندان مرکزی، عضویت کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان، ارتباط و تعامل با ادارات و ارائه خدمات و پرورش گوسفند و حرفه دامداری از مهمترین فعالیتها و دستاوردهای این مجتمع است.
مجتمع کشت و صنعت کوثر در حدود ۴۰ کیلومتری جاده ساوه – همدان در دشت لویین ساوه واقع شده است.
اشتغالزایی برای ۶۸۵ زندانی در استان زنجان
خبرگزاری فارس : مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان زنجان با اشاره به اشتغالزایی برای زندانیان، گفت: بر اساس آمارهای موجود ۶۸۵ زندانی در صنایع مختلف از جمله پوشاک، پرورش آبزیان، صنایع چوبی و پوشاک مشغول فعالیت هستند.
علاءالدین کریمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان، اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف و وظایف سازمان زندانها بازگشت سعادتمندانه زندانیان به زندگی خانوادگی و جامعه با اجرای برنامههای مختلف فرهنگی است.
وی با اشاره به اینکه در همین راستا سالانه برنامههای فرهنگی و تربیتی مختلفی در سطح زندانهای استان اجرایی و برگزار میشود، اضافه کرد: از جمله این برنامهها برگزاری گفتمانهای دینی نمازشناسی بود که با حضور جمعی از مددجویان برگزار شد.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان زنجان با اشاره به اینکه این گفتمانهای دینی در راستای ترویج و توسعه فرهنگ نماز، ارتقای سطح دانش و آگاهی مخاطبان با احکام برگزار شد، تصریح کرد: در این دوره مطالبی در زمینه نماز، اسرار و آثار بیان شد.
این مسئول در ادامه با ارائه گزارشی از آموزشهای فنی ارائه شده به زندانیان، اظهار کرد: این دورهها نیز با هدف آموزش مهارتهای مختلف فنی و حرفهای برگزار میشود.
کریمی با بیان اینکه پس از برگزاری دورهها مدارک فنی حضور در دوره اعطا میشود، افزود: امسال نیز دورههای آموزشی در رشتههای شغلی مختلف در استان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه حضور در دورههای فنی و حرفهای تاثیر بسزایی در ایجاد اشتغال برای زندانیان، اضافه کرد: اشتغال زندانیان موجب درآمدزایی برای آنها نیز میشود.
مدیرکل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی استان زنجان همچنین با اشاره به اشتغالزایی برای زندانیان، بیان کرد: بر اساس آمارهای موجود ۶۸۵ زندانی در صنایع مختلف از جمله پوشاک، پرورش آبزیان، صنایع چوبی و پوشاک مشغول فعالیت هستند.